L'estiu del 2014, el Girona anunciava Rubén Alcaraz com el seu primer fitxatge. Signava per un parell d'anys i deia estar «preparat» per viure la seva primera experiència a la Segona Divisió A després de signar una brillant última temporada a l'Hospitalet. Un any i escaig després, el barceloní no s'ha convertit en una peça indiscutible de Machín, però amb 34 partits entre Lliga i Copa del Rei ha fet mèrits suficients perquè el club fes el gest de renovar-lo fins al 2018, amb un curs més opcional. «Els dono les gràcies», arrencava Alcaraz ahir a la sala de premsa de l'estadi, on es va escenificar l'ampliació de contracte d'un jugador que està decidit a «seguir fent coses importats» a Montilivi.

Tenia una «idea clara», que era la de «seguir» a Girona i, després d'un estira-i-arronsa amb el club, finalment es va arribar a un acord que es feia oficial dimarts. «No és fàcil guanyar-se un contracte en el món professional i menys en un lloc com aquest», s'afanyava a dir ahir el de Baró de Viver, qui està convençut que amb aquesta renovació «faig un pas endavant a la meva carrera futbolística». Seran dues temporades més (i una d'opcional), encara que Alcaraz no dubta a assegurar que «espero que en siguin moltes més». Tot plegat li arriba en «un bon moment», després d'anar «de menys a més» aquest últim any i pocs mesos, en què no ha fet més que «créixer».

Després d'un primer any a Girona amb una participació més secundària, Rubén Alcaraz té clar que «ara tinc més continuïtat i també oportunitats, que és el que tot futbolista vol». La seva polivalència (ara Machín el fa servir fins i tot de central) li ha permès convertir-se en un autèntic comodí per al cos tècnic, encara que ell, com deia ahir, té molt clar quina és la seva posició ideal. «Sóc migcampista i sempre he jugat allà. És on puc rendir a un millor nivell». Això sí, sense fer-li cap lleig a canviar de rol. «Si he de fer de central no hi tinc cap problema. M'esforçaré igual per fer-ho el millor possible». Sigui al mig o a la defensa, Rubén Alcaraz vol «seguir fent coses importants» al Girona i d'aquí la seva «felicitat» amb la renovació. Una alegria que serà completa si més d'hora que no pas tard celebra el «difícil» objectiu que ell i els seus companys persegueixen:?«Volem acabar pujant a Primera».