«Som justos vencedors del partit. Hem controlat un rival que té una filosofia de joc molt marcada i en línies generals hem fet un partit molt complet». Pablo Machín, entrenador del Girona, es mostrava molt content pel partit que havia fet el seu equip. I no és per menys. Una magnífica primera part va permetre als gironins consolidar-se a la represa per acabar sumant tres punts que els han permès dormir a la segona posició. A més, ja són quatre partits consecutius sense conèixer la derrota, amb tres victòries i un empat.

Les sensacions que havia deixat el conjunt gironí, sobretot amb una magnífica primera meitat, van suposar l'elogi de l'entrenador, que va assegurar que «el bon treball que hem realitzat ens ha permès, sense relaxar-nos en excés, tenir part de la feina feta per disputar la segona meitat».

L'enfrontament davant el conjunt gallec no es presentava fàcil. D'entrada, el Lugo arribava a Montilivi amb els mateixos punts, 21, que els blanc-i-vermells. A més, l'equip de Luis César Sampedro té una filosofia de joc molt remarcada, amb gust per la possessió de la pilota i fent un futbol ofensiu. Una de les claus, també per a Machín, va ser evitar que els visitants «poguessin fer el seu futbol. Ho hem volgut contrarestar apretant a dalt la seva sortida de pilota i també ens l'hem jugat en defensa, mantenint un u contra u en algunes ocasions. Ells han estat bé, però nosaltres hem estat millor».

Després d'una gran primera part, on l'equip va manar sobre el terreny de joc i ho va acabar fent també en el marcador, el Girona va veure com a la segona meitat, el Lugo va fer un pas endavant i va agafar el pes del partit tot i que, d'altra banda, no va causar pràcticament perill. «A la represa, amb un marcador ajustat, tampoc hem passat excessius problemes defensius. Després han vingut els canvis, que han aportar major frescura i hem pogut sentenciar el duel», destacava el tècnic sorià, que va recalcar una vegada més el bon treball dels catorze futbolistes del Girona que van participar: «hem minimitzat un bon rival per mèrits propis».

René segueix amb la titularitat

La gran novetat a l'onze titular del Girona en el partit d'ahir davant el Lugo va ser la participació de René des de l'inici. El porter andalús, que va jugar fa set dies a la Condomina davant l'UCAM Múrcia, ho va tornar a fer deixant Bounou, per primer cop aquesta temporada, a la banqueta. Machín va justificar aquesta decisió afirmant que «Bounou venia d'estar amb la selecció, ha fet bastants viatges i pràcticament no ha entrenat amb nosaltres».

Tot i la internacionalitat del porter marroquí, Machín també va dir que René s'havia guanyat formar part de l'equip titular ja que «a Múrcia va resultar decisiu perquè suméssim la victòria, va fer bones intervencions». Com ja ha passat en ateriors ocasions, el de Sòria va assegurar que «tothom és important i a tots els futbolistes els agrada ser titulars, que segueixin treballant així per posar-me les coses difícils».

Pensant en el duel a l'Alcoraz

Encara gaudint dels tres punts i de l'excel·lent victòria contra el Lugo, demà el Girona tornarà a la feina per preparar el proper partit. Serà diumenge (16 h) a l'Alcoraz davant l'Osca, un equip que si guanya avui el seu partit a Vallecas igualaria a punts els gironins a la segona posició a la taula de classificació. Per tant, el duel del proper diumenge pot tornar a suposar un cop d'efecte dels gironins en cas de victòria. Machín va afirmar que «avui davant el Lugo penso que hem tret un notable. A veure si en el proper partit podem seguir en la mateixa línia, tot i que el més important de tot és guanyar encara que sigui amb un suficient».