Queden encara sis setmanes perquè el 2016 abaixi el teló, i el Girona, com la resta d'equips de la Segona Divisió A, ja coneix els horaris de tots els partits que li queden per disputar fins l'aturada per les vacances de Nadal. El camí està traçat, un cop la Lliga va desgranar ahir tots els detalls sobre la jornada número 19, l'última abans que els equips descansin. Fixada per al 16, 17 i 18 de desembre, en ella els gironins es veuran les cares amb el Nàstic de Tarragona, l'actual cuer de la categoria i l'equip que fins ara ha guanyat menys partits (només 2) de tot el campionat. El derbi amb el conjunt grana servirà per tancar la tanda de partits del dissabte: serà el dia 17 d'aquest proper mes, a partir de les 8 del vespre.

En total, són quatre les jornades que resten per finiquitar aquest 2016; quatre partits en què el Girona pot acabar de confirmar la seva candidatura a lluitar per tot, després de traçar el primer terç de la temporada amb prou encert com per situar-se segon, en posicions que donen accés directe a pujar a la Primera Divisió. El camí que té per davant és del tot irregular, una veritable muntanya russa en la qual s'enfrontarà a equips que travessen moments ben diferents. Per començar, aquest diumenge, 27 de novembre, a partir de les 4 de la tarda, visitarà el camp de l'Osca. Els aragonesos, un dels millors locals de la categoria, són sisens amb 22 punts, i estan signant una de les arrencades més productives que se li recorden.

La setmana vinent, una nova prova de foc, aquest cop a l'estadi de Montilivi. Partidàs amb majúscules contra l'actual líder, el Llevant, que acumula 31 punts, set més que els gironins. El duel ha quedat fixat per al proper diumenge 4 de desembre i arrencarà a les 12 del migdia.

Sortir reforçat d'aquests dos partits pot donar encara més ales als de Pablo Machín per encarar els dos últims partits de l'any, que els portarà a veure's les cares amb dos equips que no han encetat el campionat amb gaire bon peu. Primer, tocarà visitar el camp d'un Alcorcón que, a dia d'avui, ocupa places de descens. La cita a l'estadi Santo Domingo serà el diumenge 11 de desembre i començarà a les 6 de la tarda. El quart partit en discòrdia serà contra el Nàstic, una setmana vinent i a Montilivi. El derbi, com es va fer públic ahir, serà el dissabte dia 17 a les 8. El partit serà retransmès pel canal Gol.

La Copa Catalunya, pel mig

Si no hi ha cap canvi d'última hora, cosa que tampoc es descarta, el Girona no només haurà de jugar quatre partits de lliga abans de tancar el 2016, sinó que també disputarà les semifinals de Copa Catalunya. El rival serà el Badalona i el partit ha estat fixat pel dimecres 7 de desembre a les 12 del migdia.