Des del 19 de juny de 2010, Múrcia quedarà per sempre més relacionat, en la història del Girona, amb un xut de penal. El de Kiko Ratón a Alberto, en el temps afegit de l'últim partit d'aquella temporada, que situava amb penes i treballs l'1-1 al marcador i salvava l'equip que dirigia Narcís Julià, condemnant els granes. El Girona torna avui a Múrcia, però no per enfrontar-se a l'històric Reial, sinó a un club de recent fundació, l'UCAM, sorgit des d'una prestigiosa i, econòmicament solvent, universitat privada. I ho fa, curiosament, sent un dels únic tres equips de la Lliga 1,2,3 a qui aquest curs encara no li han xiulat cap penal a favor. Els altres són el Sevilla Atlètic i el Saragossa, mentre que per dalt el Tenerife, que ahir va tornar a marcar des dels 11 metres, ja n'ha tingut 4 a favor en 14 partits. Nàstic, Còrdova, UCAM, Osca i Lugo n'han xutat, fins ara, tres.

En lliga el Girona no xuta un penal des del 21 de maig, en la recta final de la temporada passada. El va transformar Cristian Herrera en l'1-0 definitiu contra el Mallorca a Montilivi (Fernando Vázquez va considerar, als vestidors, que havien sigut víctimes d'un "penaltito") que deixava els de Machín amb totes les opcions d'acabar disputant la promoció d'ascens, com així va ser. D'allò aviat farà mig any. Des d'aquell dia, pena màxima per als gironins més enllà d'un penal, en pretemporada, transformat per Sandaza en el primer amistós de l'estiu davant de les promeses del City en la pretemporada a Manchester. Era l'1-2, tot i que aquell duel s'acabaria perdent per 3-2.

Són 16 partits de lliga regular (els tres últims del curs passat i els 13 disputats pels gironins aquesta temporada), més els 4 de la promoció d'ascens contra el Còrdova i l'Osasuna sense haver disposat de cap penal a favor. Qui sap si avui a Múrcia serà el dia, en una ciutat que per sempre més anirà relacionada amb un xut des dels 11 metres en l'imaginari del club blanc-i-vermell.