Calderé diu que el Peralada és el gran favorit de Tercera. Hi està d'acord?

Venint de l'entrenador del nostre proper rival em sorprèn. Jo tinc un avantatge, que he estat a tots dos equips i els conec. Si ho diu pel joc és possible. En aquest aspecte, el Peralada i l'Olot són, per mi, els que millor juguen a futbol de Tercera Divisió.

També considera que són un filial atípic, que han pogut invertir gràcies al suport del Girona.

Això ja em molesta més. No ho dic per Calderé, aquesta és una cançoneta de l'enfadós que ja fa un cert temps que estic escoltant. Jo crec que ningú sap els pressupostos dels altres equips. O és que sóc l'únic entrenador que no sap els sous dels futbolistes dels rivals? Ni els sé ni m'interessen. I jo diria que ni Calderé ni ningú sap què cobren els futbolistes del Peralada. Jo sí que ho sé, i quan s'escolten aquestes coses és per emprenyar-se. En els presuspostos hi van moltes coses. No és el mateix jugar al costat de casa que venir des de Mallorca. M'encanta que es digui que els nostres jugadors són bons, però entrar en el tema econòmic em sembla absurd. L'única diferencia entre els jugadors del Peralada i la Pobla de Mafumet i la resta és que són jugadors que aposten per ser professionals en el futur.

La pèrdua del lideratge els ha arribat en el pitjor moment, precisament just abans d'anar a Olot?

Anar a Olot és complicat per a tothom. Porten una ratxa espectacular de vuit victòries seguides i al seu camp encara no han deixat escapar cap punt. Estem en un tram de lliga que tothom passa i pateix i que nosaltres també sabíem que arribaria. No ens posarem nerviosos per haver perdut un partit ni tampoc per haver cedit ara el lideratge, que es pot considerar com un fet anecdòtic. A mi m'agradaria anar primer tota la lliga, però tampoc em treu la son. Seria diferent si quedessin set o vuit jornades per al final, però encara falta molt.

Olot, Peralada i Vilafranca es repartiran els tres primes llocs?

No ho sé. He vist equips de similar nivell, amb la diferència que potser nosaltres hem fet unes ratxes de resultats espectacularment bones. Alerta, però, perquè en qualsevol moment pot arribar un sotrac. Terrassa, Sant Andreu, Figueres són equips que veig amb el nostre mateix nivell i que també opten a dalt.

Diumenge van perdre el primer partit a casa. Això fa més perillós el Peralada?

No, no ho crec. No farem res especial a Olot per haver perdut el cap de setmana passat contra el Vilafranca. Ni tampoc haurem de motivar més els jugadors. Pel solfet d'anar allà ja estan motivats, i sé que no abaixaran el pistó.

Ja ha analitzat les causes de la derrota contra el Vilafranca?

He vist el vídeo. Hi ha dos gols que són regals nostres, sobretot el primer, dues jugades que es donen poc sovint. Amb el 0-2 sí que vam estar massa minuts ko, segurament perquè som un equip jove i tenim la nostra manera de jugar. En tot cas no penso que la derrota ens hagi d'afectar per res. Dimarts vam fer el primer entrenament de la setmana i va ser espectacular. Va ser la millor sessió dels dimarts de tota la temporada. Més que perdre partits, em preocupa la manera de perdre. Si ha de ser com a Palamós o com contra el Vilafranca, dominant i imposant el nostre joc, què hi farem. En preocuparia més si no fóssim nosaltres. Perdre a Olot podria entrar dins de les possibilitats.

Quina és la clau del derbi?

No ho sé... i hi he donat moltes voltes. Jugar fora de casa ens dóna possibilitats que a Peralada no tenim, perquè els rivals vénen a tancar-se. A Olot, en aquell camp, pots fer més transicions ràpides. A més, ells voldran dominar la possessió. Aquesta és una porta que se'ns obre. El que tinc clar és que serà un derbi amb gols.

Com s'explica que l'Olot, el Peralada i el Vilafranca hagin sigut tan superiors als rivals i els hagin agafat tant marge en només 15 jornades?

No ho sé. En aquest aspecte és una cosa molt rara. Penso que la competència que ens hem anat fent tots tres ens ha esperonat a tots i ha provocat que ningú pogués afluixar i que hagués de donar el 300% per seguir el ritme. Un ha alimentat l'altre. Ara, tard o d'hora s'acabarà, és impossible mantenir aquest ritme perquè gairebé es duria a una projecció de 100 punts al final de la lliga.

La setmana d'un derbi com el de diumenge és atípica?

Si, jo que he sigut futbolista sé que quan vas al camp d'un equip potent la mentalitat és diferent. Aquesta setmana els he vist entrenant-se molt bé, als jugadors.

Arnau i la seva mà dreta, Xavi Punsí, tornen a Olot, on van entrenar-hi una part de la temporada 2013/14 i una part de la 2014/15. Serà especial?

Per a mi és un partit més. Que no acabés de sortir bé la cosa quan vam ser a Olot (els van destituir el novembre de 2014) fa que no hi tingui un sentiment gaire especial. Conec gent, que quan vaig a Castelldefels no conec ningú, però res més. A més, Olot és molt dels olotins i jo sóc figuerenc.

El partit realment decisiu serà el de la segona volta?

El derbi de diumenge no serà decisiu per a res. Queda molt. Amb el que vaig viure l'any passat li puc assegurat que ni ara ho tenim tot fet, ni aleshores estàvem condemnats, tal com alguns deien, i ens vam acabar salvant.