n I això que la cosa no havia començat massa bé. Perquè el Girona, arrencava la lliga a mig gas, oferint dues versions; era capaç de meravellar amb una exhibició de joc contra l'Elx, com encaixar tres gols en un tres i no res i veure's superat al camp del Sevilla Atlètic. Les primeres jornades, en una lliga tan ajustada com aquesta, deixaven els gironins en terra de ningú, amb més empats que no pas altra cosa, i massa gols encaixats per la solidesa que aquest equip havia mostrat al llarg dels últims anys. Però va ser posar fil a l'agulla, que els de Machín han millorat. No només és un equip més reconeixible, similar al de les últimes dues temporades, sinó que ha abandonat la part mitja de la classificació per enfilar-se fins al segon lloc. Tot just s'han disputat 15 jornades, que el Girona acumula 24 punts. Això el porta a ocupar places d'ascens directe a Primera, però també li permet tenir el rècord de puntuació en una primera volta a l'abast. Lluny, sí. Difícil, també. Però no pas impossible. Això sí: hauria de ratllar la perfecció en els 6 propers partits.

Per aconseguir el que es podria qualificar com una proesa, els gironins necessiten superar la barrera dels 38 punts. Aquells que van atrapar a l'equador dels cursos 2012/2013 (Rubi n'era l'entrenador) i 2014/2015 (ja amb Pablo Machín a la banqueta). Per batre aquests registres, a l'equip encara li falten 15 punts. I només n'hi ha 18 en joc fins tancar la primera volta. Això significa que hauria de guanyar 5 dels propers 6 partits. El calendari té de tot: primer, la visita demà a El Alcoraz d'Osca, un dels camps més complicats de la categoria; després, la visita del líder Llevant a Montilivi. La setmana següent, partit al camp de l'Alcorcón. Els madrilenys no han començat massa bé la lliga i ocupen la part baixa, però el Santo Domingo mai ha estat un estadi fàcil. Abans de les vacances, derbi contra el cuer Nàstic a casa. Passat el Nadal, dos partits més d'alçada: primer, a la Romareda contra el Saragossa de Raül Agné. I després, duel amb el Còrdova a Montilivi per reviure les últimes semifinals del play-off d'ascens a la Primera Divisió.

Si els gironins són capaços de guanyar 5 d'aquests partits, superarà els 38 famosos punts al final de la primera volta. Una marca que igualarà si es manté imbatut fins arribar a l'equador del campionat: necessitarà, això sí, apuntar-se 4 victòries i només cedir 2 empats.

Dos registres superats

Passi el que passi en les properes jornades, del que pot presumir ja el Girona és d'haver superat dos dels registres que l'equip ha acumulat en tota una primera volta de la lliga. Ara suma 24 punts, més dels que va obtenir les 21 primeres jornades de la lliga 2011/2012, quan només en va aconseguir 17. I també ha deixat enrere els 23 que va poder arreplegar durant el primer tram dels exercicis 2009/2010 i 2013/2014. La propera marca que tenen a l'abast ara els de Machín és els 25 punts de la primera volta de l'any passat (15/16). Igualarà aquesta xifra si empata a El Alcoraz, i la deixarà enrere si hi guanya. Amb la victòria, a més, també es superarien els 26 punts que, la temporada 2010/2011, van aconseguir al llarg de les 21 primeres jornades del campionat de lliga.