«S'ha vist un Girona que sap a què juga. L'equip ho tenia clar i hem generat suficients ocasions com per guanyar el partit». Pablo Machín es mostrava molt satisfet en la roda de premsa posterior a la gran victòria de l'equip gironí a Osca, argumentant que no només a El Alcoraz, sinó també en altres partits com el de fa una setmana a Montilivi contra el Lugo o a Múrcia, el Girona ha mostrat un molt bon potencial i ha demostrat, en diferents fases del partit, que sap a què vol jugar i que a més ho posa en pràctica amb efectivitat com per guanyar els partits.

El tècnic sorià es va mostrar molt orgullós amb els seus futbolistes recalcant que «aquí tots els jugadors aporten el seu granet de sorra, ja sigui des de dins el terreny de joc com també els que esperen el seu torn a la banqueta. Som un bloc».

A Osca, però, el partit no va començar de la manera desitjada per a tots els integrants de la plantilla gironina. «Sabíem que el rival treballava bé l'estratègia des del córner i a la primera ens ha fet mal». En la mateixa línia, el sorià va afirmar que «hem fet un bon inici però ells també han posat molt ritme, sabíem que tenien molt bons jugadors i molt perillosos en diferents facetes del joc».

Tot i que encara no s'havien disputat més de cinc minuts de partit, amb el resultat ja en contra va ser quan els gironins van mostrar la seva millor versió. Pablo Machín va destacar que «a partir d'aquí hem vist un Girona que tenia clar a què jugava i hem generat amb bon futbol les suficients ocasions per posar-nos per davant». I així va ser. Les dianes de Portu i de Borja García, encara abans de la mitja hora de joc, van capgirar el marcador per als de Montilivi.

El partit va ser molt atractiu per a l'espectador i encara més per l'aficionat del Girona perquè va acabar en victòria. Però tots dos conjunts van tenir moltes arribades i oportunitats de gol, fet que Machín argumentava com «un homenatge al futbol d'atac. Generar més ocasions en un partit com les que s'han vist avui és molt difícil».

La tercera victòria consecutiva va arribar a El Alcoraz, la segona davant un rival directe després de l'aconseguida contra el Lugo. «Guanyar un rival directe és bo. La nostra forma de pensar és anar setmana a setmana i s'està veient sobre el terreny de joc les idees que volem transmetre».

El tram final del partit va ser quan, lògicament, l'Osca va tancar el Girona al seu propi camp. Tot i aquesta situació, els gironins van poder deixar el partit sentenciat amb contraatacs però, en no ser així, van haver de serrar les dents per mantenir el marcador. «Sabíem que ens podien tancar si anàvem guanyant, com així ha estat, i ells han posat pilotes sobre davanters poderosos com Urko Vera o a Borja que hem defensat amb mèrits», afirmava Pablo Machín, que va tornar a fer un canvi a la porteria. Si amb els dos porters disponibles la setmana passada va apostar per René, ahir va ser el torn per a Bounou. «El rival té perill amb centrades i pilotes laterals, així que hem decidit que jugui Bounou perquè en aquestes sortides ens podia aportar una mica més. Tenim dos porters que estan en molt bona forma i tenim la sort que podem triar», va subratllar l'entrenador.

Proper repte: el líder

En poc menys d'una setmana el Girona rebrà el líder de Segona, el Llevant, a Montilivi, i Machín ho té clar: «Competir contra el Llevant, el millor equip de la categoria com indica la classificació, és el nostre proper repte. Portem dues victòries contra dos equips de dalt i ara volem seguir en aquesta línia». El tècnic no va voler marxar d'El Alcoraz sense donar les gràcies a l'afició desplaçada. «Ara els esperem a Montilivi per animar aquests jugadors que els estan responent».