L'empresari argentí Ricardo Pini, que durant el primer semestre de 2015 va estar a punt de comprar el Girona a Josep Delgado un parell de cops, abans que el traspàs s'acabés tancant amb TVSE Futbol, els actuals propietaris, ha presentat una denúncia contra el club i les persones que van participar en aquesta segona operació en considerar-la «irregular». Pini al·lega que ell va formalitzar la compra abans que l'empresa francesa de Samir Boudjemma i Jean Louis Dutaret, que la va pagar, i que en té els documents per demostrar-ho. Per això reclama que se li atorgui la propietat del club, el 94% de les accions, i denuncia Pere Guardiola, que va actuar d'intermediari entre Delgado i els francesos, i totes les persones que van participar en aquest segon i definitiu traspàs perquè entén que sabien que el club ja estava venut amb anterioritat.

Amb l'equip instal·lat en la segona posició, en ascens directe, i sense maldecaps extraesportius, la notícia va saltar ahir, publicada per Crónica global. «Denuncien el germà de Guardiola per la venda irregular del Girona FC», titulava la informació, que destacava en el subtítol que Pere hauria firmat l'operació tot i saber que existia una venda prèvia al grup de Pini, T4C Sports. El cas se situa en el primer semestre de 2015, amb Josep Delgado, ara empresonat a Polònia per un delicte fiscal després de ser detingut l'agost passat a Sevilla, i extradit, buscava desesperadament un comprador per desfer-se d'un Girona martiritzat pels problemes econòmics, en concurs de creditors, i sense arguments per trobar viabilitat. Pini va venir per primer cop a Girona el gener de 2015. S'hi va estar uns 10 dies, amb duríssimes negociacions amb els representants de Delgado, que van estar a punt de trencar-se, es van reconduir i, finalment, no van acabar arribant enlloc. El 1o de febrer de 2015, via correu electrònic, l'argentí retirava oficialment la seva oferta per adquirir el club.

L'ofec econòmic de Delgado provocat per la necessitat imperiosa de trobar gairebé un milió d'euros abans del 9 d'abril d'aquell any per afrontar la junta de creditors, va provocar que els representants de Delgado estiressin la mà de nou a Pini, setmanes després. Les converses es van reprendre el març de 2015 i abans de final de mes l'argentí tornava a la ciutat, aquest cop sí, per culminar el traspàs. Però tampoc. I aquí és on hi ha la clau de la qüestió: la part venedora considera que si no es va tancar l'operació va ser perquè Pini va incomplir els terminis de pagament, mentre que l'interessat assegura que va fer efectius els dos milions d'euros que li demanaven al compte d'un notari de Girona i que disposa dels documents de venda firmats. Davant d'això Delgado i els seus homes de confiança van accelerar una nova via de negociació a través de Pere Guardiola, que es va acabar formalitzant amb l'acord amb TVSE Futbol.

Una denúncia «infundada»

Cap responsable del Girona FC va voler valorar la denúncia de Pini. Tampoc el mateix interessat, amb qui aquest diari va intentar contactar, sense èxit. L'únic que va valorar la situació va ser l'expresident Joaquim Boadas, que va firmar el traspàs definitiu a TVSE Futbol en condició d'apoderat d'UE Girona, l'empresa de Delgado que tenia la majoria accionarial del club. Anteriorment Boadas també havia participat en la negociació amb Pini gràcies a la seva condició d'administrador de la societat. «És una denuncia totalment infundada. Aquí el que va passar és que Pini no va pagar dins del termini estipulat. Els diners havien d'arribar abans d'una data límit al compte d'un notari de Girona i no ho van fer, i així es va fer constar en l'acta notarial que es va fer aixecar per deixar constància d'aquest incompliment», va dir.

Boadas va afegir que «no és cert que hi hagi hagut cap venda fraudulenta, es va fer el traspàs a TVSE Futbol mesos després que el contracte amb Pini hagués quedat sense efecte per incompliment d'una de les seves obligacions ineludibles, el pagament del preu estipulat». L'advocat va afegir que «com a actor de l'operació entenc que també m'ha demandat, però a mi ningú m'ha dit res i estic molt tranquil». També va recordar que TVSE va reclamar totes les garanties, abans de firmar la compra, que el Girona no s'havia venut abans, i que per la part de Josep Delgado així es va satisfer, fins i tot amb una consulta al CSD per saber qui era el propietari real.