Una setmana després que l'Uni Girona aconseguís omplir Fontajau amb 5.000 espectadors per veure el duel entre el primer i el segon classificat de la Lliga Femenina, ara és el Girona FC qui es proposa batre, com a mínim, el rècord d'assistència d'aquest curs diumenge, coincidint amb la visita del líder. Com el duel entre les noies de Surís i el Perfumerías Avenida, el Girona-Llevant també és un partit en majúscules entre els dos primers classificats. I el president Delfí Geli ho té clar: «ens visita un gran equip i nosaltres ho estem fent molt bé. Hem de posar molta gent a l'estadi, hauríem de ser almenys entre 6.500 i 7.000 espectadors», tenint en compte que el partit es jugarà un bon dia i a una bona hora (12.00).

Des del club encara pensen que hi ha molt camí per recórrer a l'hora d'augmentar la massa social però com a mínim aquesta temporada, després dels vuit primers partits de lliga jugats a casa, s'ha detectat un augment de la mitjana d'assistència de gairebé mig miler de persones respecte al mateix tram de competició del curs passat. Fins ara han passat per Montilivi 36.433 seguidors, una mitjana de 4.554 per partit. Un any enrere les dades eren inferiors: 32.673 espectadors en total, per una mitjana de 4.084 per jornada. Geli considera que «ens espera un gran partit. La gent surt de Montilivi satisfeta, havent vist bon futbol i un Girona ambiciós». Per això el president considera que ara «és un bon moment perquè la gent vingui a l'estadi, faci un pas endavant i doni suport a l'equip. Això és una cursa de fons i cal que la ciutat i la gent de Girona s'impliqui amb el club si tots volem somiar amb l'objectiu de l'ascens a Primera Divisió».

De moment la millor entrada de la temporada es va registrar coincidint amb la visita del Reus, amb 5.309 aficionats a la grada, gràcies també al fet que hi havia una notable representació de públic del Baix Camp. Un dels arguments als quals també s'agafa el club és que en tot el 2016 el Girona només ha perdut un partit com a local (el de la final del play-off d'ascens contra l'Osasuna), i que el 10 de desembre farà un any de l'última derrota en lliga regular, en un duel contra l'Elx.

Sobre la reacció que ha protagonitzat l'equip després d'un inici de lliga on les sensacions no acabaven de ser del tot bones, Geli indicava que «a principis de lliga sempre pots notar els canvis que s'han fet a la plantilla. Van marxar jugadors i en van venir de nous i en aquests casos has de saber mantenir la tranquil·litat perquè la gent vagi entrant i vagi trobant el seu lloc». El president, en aquest sentit, pensa que l'equip seguirà creixent: «hi ha fons d'armari, una plantilla àmplia, per donar solucions».

Fent coixí

La victòria de diumenge a Osca, la tercera consecutiva del Girona, que viu la millor ratxa de la temporada, consolida l'equip de Pablo Machín a la segona posició i li dóna tres punts d'avantatge respecte als seus més immediats rivals en la pugna per l'ascens directe, Reus i Getafe. Més enllà d'això comença a ser notable la distància amb el descens: 10 punts després de 16 jornades. Delfí Geli és dels que ho valora especialment perquè segons ell «al principi cal posar coixí respecte a la zona baixa i després el temps ja t'anirà posant al lloc que et correspon. Per molt que ara tinguem tres punts de marge respecte als perseguidors, potser això d'aquí a tres partits tot ha canviat, per la qual cosa no ens podem relaxar». En tot cas el persident sí que viu uns dies més tranquils que no pas fa un any, quan el famós gol de Kiko Olivas a Mallorca, en l'afegit, va evitar passar el Nadal en descens. «Sí, ara tenim més tranquil·litat, però si penséssim que ja ho tenim tot fet tornaríem a caure en l'angoixa», va subratllar.

Geli considera que les últimes bones temporades de l'equip, quedant-se a les portes de Primera, fan del Girona un dels rivals més «respectats». «Si estem a dalt no és per casualitat», sentencia el president.