Aquest Girona s'ha fet gran. Ja no és equip menut que havia de sobreviure any rere any com fos possible. A base de garrotades, de gestes i també de desil·lusions, se li ha endurit la pell i s'ha acostumat a bregar, sigui quina sigui la batalla. S'ha acostumat a viure enfangat a la trinxera, amb el perill a tocar, i fins ara sempre ha sobreviscut. Ha abandonat l'única i perenne missió de salvar la categoria, passant a lluitar per cotes més altes. Molt més altes. Ara el Girona vol pujar. Sí o sí. Ja es diu amb la boca ben grossa i ningú se n'amaga. Per això, rebre el Llevant, el totpoderós líder de la categoria, no és vist com una amenaça. Se li té respecte, i molt, al conjunt granota; però al vestidor tothom és conscient que se'l pot guanyar. I que se l'ha de guanyar, si el que es vol és seguir ben amunt a la classificació, com ho estan ara els blanc-i-vermells. Aquest és el missatge que Pablo Machín es va encarregar de traslladar des de la sala de premsa de l'estadi. Un missatge ple d'ambició, com també amb un munt d'elogis cap al Llevant, instal·lat a la primera posició des de fa moltes jornades.

No s'equivocava el sorià, quan deia, sense dubtar-ho, que el de demà a Montilivi és «el partit més atractiu» que es pot veure ara mateix a la Segona Divisió A. S'enfrontaran el primer i el segon classificat, en un duel en el qual el Girona vol retallar distàncies al Llevant, així com mirar de mantenir-se en posicions d'ascens tot esperant que algun o altre rival directe ensopegui. Amb tres victòries seguides a la butxaca (UCAM, Lugo i Osca), Machín assegurava que al vestidor no s'ha desfermat l'eufòria. «Treballem com sempre. Estem una mica mal acostumats, perquè hem viscut més dinàmiques bones que no pas dolentes. A més, quan les coses no han rutllat, sempre deixàvem sensacions que ens demostraven que anàvem pel bon camí», explicava, tot afegint que «no ens relaxarem tot i els bons resultats. Que vingui el líder és una dosi suficient de motivació com per sortir a guanyar».

Si Machín veu endollats als seus, també considera el Llevant com «el millor equip de la categoria» i un rival a tenir molt en compte. «La seva arrencada de lliga ha estat espectacular. Els números diuen que són els millors i seguiran líders passi el que passi. Però ens hi volem acostar; nosaltres podem ser tan bons com ells. Serà un partit molt bonic, esperem que vingui molta gent, que s'ho passin bé i que puguin anar a dinar amb una victòria del seu equip», deia.

Per al tècnic, el davanter RogerMartí és una de les seves grans amenaces, però no pas l'única. «El Llevant és molt més que un sol jugador», confessava, a banda d'assegurar que l'atacant de Torrent és un «golejador nat». Amb Roger a dalt, la davantera dels granota espanta, encara que Machín té motius per no patir: «Ells tenen un molt bon atac i un golejador nat a dalt, però nosaltres també tenim una gran defensa. A veure qui dels dos pot més».

Convençut que els de Juan Ramón López Muñiz «estaran a dalt tota la temporada», el sorià assenyalava la bona «planificació» que el Llevant ha dut a terme aquest passat estiu com una de les claus dels boníssims resultats dels blaugranes. «A priori, abans d'encetar la lliga, els tres equips que van baixar (Llevant, Rayo i Getafe) eren els favorits per tornar a pujar. No tots s'hi han adaptat bé. El Llevant va planificar les coses amb temps, agafant un entrenador que coneix la categoria i futbolistes amb experiència a Primera i Segona. Aquesta conjunció de coses fan que el còctel sigui explosiu».