Després de guanyar al camp de l'UCAM Múrcia en un partit típic de Segona Divisió, tirant d'ofici i marcant en pràcticament l'única oportunitat amb cara i ulls de tot el partit (0-1), el Girona encarava un tram de calendari complicat, ben exigent però alhora il·lusionant. Amb la classificació de llavors a la mà, als de Machín els tocava veure's les cares amb el tercer i quart classificat, abans de rebre el líder. Tot un repte. De moment, amb dues terceres parts del camí a la butxaca, el vestidor pot estar prou satisfet amb la feina feta. Als dos primers rivals se'ls ha derrotat, per la qual cosa per acabar de confirmar la candidatura a l'ascens, per si no s'havia fet ja, ara és l'hora de sumar tres punts contra el totpoderós Llevant. El duel, aquest migdia (12.00 hores, Movistar Partidazo) a Montilivi, un estadi que segurament viurà la millor entrada de la temporada i que manté la seva etiqueta de fortí.

Tres victòries són les que encadenen els gironins, segons a la classificació i en places d'ascens directe, però amb un munt d'equips que els trepitgen els talons. Per agafar una mica més d´embranzida i perquè al vestidor hi entri una dosi encara més gran de moral i confiança de la que ja hi ha, guanyar el Llevant és la millor recepta. Els de Juan Ramón López Muñiz han començat la lliga embalats, aconseguint una ratxa de punts fins ara mai vista, però que en aquestes últimes jornades han abaixat el peu de l'accelerador. Els granota fa tres setmanes que no guanyen, després d'empatar al seu estadi contra el Cadis (0-0), de perdre al camp de l'Oviedo (2-0) i de veure com el duel que els havia d'enfrontar al Rayo al Ciutat de València quedava suspès per culpa de la pluja.

A dia d'avui, la diferència entre el Llevant i el Girona és de quatre punts (i un partit menys per al líder); distància que es podria reduir a només un si els blanc-i-vermells aconsegueixen guanyar «el millor partit que ara mateix hi ha a la categoria», com el definia Pablo Machín aquest passat divendres. El tècnic sorià, a banda d'elogiar l'«experimentada» plantilla granota i de destacar-ne el seu davanter Roger Martí (pitxitxi de la categoria amb 10 gols), assegurava que al seu equip hi ha el total convenciment que al líder se'l pot guanyar. Perquè si hi ha un moment en què això pot ser possible és precisament aquest. Els gironins viuen el seu millor moment des de fa moltes setmanes. No només perquè han trobat la tecla adequada, estan més fins a dalt i molt més entonats al darrere que no pas a les primeres jornades. Sinó també perquè la ratxa és més que positiva: tres victòries consecutives, contra l'UCAM, Lugo i Osca.

Per aquest partit, Machín segueix tenint algunes baixes importants, però té la novetat d'Eloi Amagat. El migcampista s'ha perdut les últimes sis jornades per culpa d'unes molèsties al gluti. En canvi, no podrà comptar amb els centrals Mas, Richy, Kiko Olivas i Juanpe, tots ells encara a la infermeria. Tampoc hi serà Fran Sandaza, tot i que el davanter encara la recta final de la lesió que l'ha tingut un mes de baixa. El manxec es va entrenar el divendres i ahir sense massa dificultats, però el mateix Machín ja avisava durant la prèvia que potser era una mica «aviat» per fer-lo jugar uns minuts.

Com que la cosa rutlla i el tècnic no és gaire amant de fer canvis si no és per obligació, sembla que comptarà amb un onze calcat al que va emportar-se la victòria d´El Alcoraz la setmana passada. Tot i que assegura que cada setmana dóna voltes a quin porter jugarà, sembla clar que Bounou repetirà titularitat sota pals. Coris (si no se´l relleva per Cifuentes) i Aday s'encarregaran de cobrir les bandes, mentre que l'eix de la defensa serà per a Ramalho, Alcalá i Pablo Marí. Pere Pons no hi ha qui el mogui del pivot defensiu; el de Sant Martí Vell jugarà escudat pel també gironí Àlex Granell i per Portu, un dels homes més en forma del Girona. A la mitja punta, el pitxitxi Borja García té un lloc assegurat i a dalt sembla que Machín apostarà de nou per Samuele Longo, tot i que a Osca l'italià no va viure el seu dia més afortunat.

Postigo, la novetat

El Llevant recupera el defensa Sergio Postigo, que ha deixat enrere unes molèsties al bíceps femoral de la seva cama esquerra, i acompa­nyaria Chema Rodríguez a l´eix de la defensa. De la seva banda, Javier Espinosa podria ser la gran novetat a l´equip després d´unes quantes setmanes fora. Si Espinosa juga, el damnificat seria el colombià Jefferson Lerma. El pitxitxi Roger Martí, autor de 10 gols aquesta temporada, està recuperat d´una lesió al bessó dret i podrà jugar.