Amb cinc victòries en les últimes sis jornades, sumant setze punts dels últims divuit possibles, el Girona s'ha embalat arribant a dues jornades per l'aturada de Nadal consolidat en posició d'ascens directe amb tres punts de marge sobre el tercer, un Sevilla que és de sucre en la lluita per l'ascens, i el quart: el reviscolat Getafe que ara entrena Pepe Bordalás. Per davant, el Girona només hi té el Llevant que, després de perdre ahir a Montilivi, ha vist com el seu marge es reduïa a un sol punt tot i que, però, té pendent el partit contra el Rayo que es va haver de suspendre per un fort aiguat la setmana passada. La distància entre el Girona i el primer equip que ara mateix no disputaria el play-off, el Reus, és de sis punts.

Abans de l´aturada de Nadal, el Girona jugarà diumenge vinent al camp de l´Alcorcón (18.00) i rebrà el dissabte 17 de desembre el Nàstic a Montilivi (a les vuit del vespre). Un cop passades les festes només mancaran dues jornades més per acabar la primera volta del campionat: el diumenge 8 de gener el Girona jugarà al camp del Saragossa (18.00) i el cap de setmana següent jugarà contra el Còrdova a l´estadi de Montilivi.

El proper rival del Girona, l´Alcorcón, va perdre ahir en el derbi madrileny contra el Rayo Vallecano i continua vorejant el descens. Però, en canvi, des de l´arribada de Julio Velázquez a la banqueta l´Alcorcón és molt sòlid quan juga a Santo Domingo, on ha guanyat els seus tres últims partits, contra Mirandés, Reus i Oviedo. Més pressionat arribarà a Montilivi, d´aquí dues setmanes, el Nàstic. Especialment, si els tarragonins no són capaços de guanyar el Rayo dissabte vinent al seu estadi perquè, amb la seva derrota d´ahir a Oviedo, l´equip grana és cuer en solitari, amb només setze punts.

De la jornada d´ahir destaca la clara victòria del Valladolid al camp del Mallorca, que permet als castellans espolsar-se una mica de pressió, que s´incrementa per als balears; i també la derrota del Reus, 1-2 contra el Còrdova, que deixa l´equip del Baix Camp fora de la zona de play-off d´ascens després de moltes jornades.