Per fer-la grossa i pujar, el principal objectiu que aquest any s'ha marcat el Girona, no n'hi ha prou de guanyar el líder. Està molt bé superar tot un Llevant a l'estadi, però també cal esgarrapar bons resultats contra tots els equips de la categoria. Com que el ple de victòries és impossible, sumar com més punts millor és imprescindible per estar a dalt. I fer-ho contra aquells rivals que, en teoria, competiran amb tu pel mateix objectiu, encara millor. En aquest sentit, els gironins poden estar tranquils. Queda un munt de lliga per davant i pot passar de tot, però fins ara, l'equip està cobrint l'expedient amb nota. Prova de la seva solidesa i del seu gran estat de forma ho diuen les úniques tres derrotes que fins ara ha encaixat passades 17 jornades, però també al fet que fins ara no ha perdut amb cap dels 10 primers classificats de la Segona Divisió A.

Un d'aquests equips és el propi Girona, ara segon a la taula a només un punt del Llevant (els valencians tenen un partit menys, el que els enfrontarà al Rayo Vallecano el proper 14 de desembre). Per tant, han estat 9 els duels que fins ara ha comptabilitzats contra els «millors» conjunts, ara per ara, de la lliga. Cap d'ells ha acabat amb derrota dels de Pablo Machín i el bagatge de victòries (5) és més alt que no pas el d'empats (4). Per tant, a dia d'avui, el Girona tindria el gol average a favor en cas d'empat a punts amb qualsevol d'aquests rivals. A uns, perquè els ha guanyat, i als altres, perquè tot i haver empatat la diferència de gols a favor i en contra sempre és més àmplia la dels blanc-i-vermells.

A falta de pocs partits per arribar a l'equador de la competició, el Girona ha estat capaç de guanyar el Getafe (0-2 al quart classificat), Reus (1-0 al vuitè), Lugo (3-1 al setè), Osca (1-2 al novè) i Llevant (2-1 al primer). Només ha cedit empats contra el Sevila Atlètic (3-3 amb el tercer classificat), Cadis (0-0 amb el sisè), Oviedo (0-0 amb el cinquè) i Tenerife (1-1 amb el desè).

Per tancar aquesta primera volta, els gironins encara han de visitar els camps de l'Alcorcón (18è, a tocar del descens) i Saragossa (14è); així com rebre a Montilivi el Nàstic de Tarragona (cuer) i el Còrdova (13è).