La ratxa de quatre victòries consecutives que duia el Girona s'ha trencat aquesta tarda a Alcorcón. L'equip de Machín ha caigut per 2-1 a Santo Domingo en un partit que s'ha complicat molt aviat: els madrilenys han sortit a per totes i al minut 27 ja guanyaven per 2-0 gràcies a un gol d'Óscar Plano al 5 i un altre de penal de David Rodríguez.

El Girona ha jugat una primera part molt fluixa i la situació s'ha complicat encara més quan Rubén Alcaraz ha estat expulsat al minut 30 per doble amonestació després que l'àrbitre, en la segona groga, interpretés que simulava un penal.

Machín ha fet tres canvis respecte l'equip que havia superat el líder la setmana passada: Cifuentes ha entrat pel tocat Coris al carril dret, Alcaraz ho ha fet per un Granell amb molèsties i Cristian Herrera ha ocupat el lloc del sancionat Longo en punta d'atac. A la porteria, aquest cop, el tècnic ha apostat per mantenir René.

Com era de preveure, l'Alcorcón ha sortit a pressionar del primer moment amb el seu particular estil intens i agressiu que el caracteritza a casa. El Girona de seguida es s'ha vist amb dificultats i un xut de Toribio ha estat el primer avís. Poc després Óscar Plano s'ha avançat a Marí i ha superat René amb un xut imparable per l'escaire.

Els de Machín es veien desbordats. Superat el quart d'hora, un parell de xuts d'Alcaraz i Aday han sigut els primers tímids senyals dun Girona irreconeixible. L'Alcorcón ampliaria l'avantatge gràcies a un penal de Marí a Óscar Plano. David Rodríguez no va perdonar des dels onze metres per fer el 2-0 als 27 minuts.

A la segona part l'Alcorcón s'ha dedicat a mantenir el resultat. Entre que els madrilenys havien afluixat una mica i que el Girona a partir de l'entrada de Sandaza al camp intimidava més, la imatge de l'equip ha canviat. Dmitrovic ha aturat sense gaires dificultats un xut sec de Cifuentes i Herrera tornaria a posar a prova el porter balcànic (m.67) en dues accions quasi consecutives. Tot i al inferioritat numèrica, el Girona trepitjava més camp contrari però sense generar perill.

El Girona, mica en mica, ha intentat entrar al partit. Al minut 79 un penal transformat per Cristian Herrera situava el 2-1 que ha posat emoció als minuts finals. Els gironins han buscat l'empat tot i el desgast d'estar amb un home menys durant una hora, mentre els locals, patint de valent, han pogut mantenir el triomf.

Tot i la derrota el Girona es manté segon en solitari amb 30 punts, en zona d'ascens directe, amb dos de marge respecte el Getafe, tercer. Dissabte (20.00) tancarà l'any 2016 amb el derbi a Montilivi contra el Nàstic. Els tres punts asseguren passar les vacances de Nadal en ascens directe a Primera.

Fitxa tècnica:

2 Alcorcón: Dmitrovic, Vega (m. 58, Nelson), Bellvís, Navarro, Elgezábal (m. 40), Toribio, Víctor Pérez, Óscar Plano, David Rodríguez, Pablo Pérez i Martín Luque (m. 82, Iván Alejo).

1 Girona: René, Cifuentes (m. 83, Coris), Aday (m. 58, Sandaza), Ramalho, Alcalá, Marí, Pere Pons, Alcaraz, Cristian Herrera, Borja García (m. 72, Eloi Amagat) i Portu.

Gols: 1-0, m. 5, Óscar Plano; 2-0 ,m. 25, David Rodríguez (penal); 2-1, m. 77, Cristian Herrera (penal).

Àrbitre: Figueroa Vázquez. Ha amonestat Vega i Toribio (Alcorcón) i Alcaraz (2) i Eloi Amagat (Girona), a més de Granell, que era a la banqueta. Ha expulsat Alcaraz per doble amonestació (m. 27 i 30).