Veure el Girona i en global qualsevol partit de la Segona Divisió cada vegada costa més. Lluny queden els temps que TV3 oferia els partits dels equips catalans de la Segona Divisió en obert i avui en dia, només es pot fer el seguiment total abonant-se als canals de pagament. És per això que, una solució és sortir de casa i anar al bar per poder veure els partits. Movistar +, Gol (en obert) i La Liga 1|2|3 TV, aquest últim no inclòs a la plataforma majoritària, la de Telefònica, són les vies que porten a les llars el que passa als camps de la divisió de plata.

Hi ha bars del centre de Girona, com és el cas del Lapsus o el Pilot, que cada vegada que juga l´equip de Machín posen una pantalla gegant perquè tothom qui ho vulgui gaudeixi del futbol. Això sí, potser si el partit del Girona coincideix amb el Barça, el partit dels blaugrana podria passar a tenir la prioritat, i el mateix cas podria passar amb els partits del Reial Madrid o de l´Espanyol, en funció del seu interès i de la demanda. Això, lògicament, a gust del negoci. Els seguidors habituals afirmaven ahir que una de les causes que els porten a sortir per veure l´equip blanc-i-vermell són «que les plataformes són de pagament i que sortir m´estalvia maldecaps a l´hora de buscar el canal».

Això sí, la presència del Girona a les televisions dels bars de la zona centre de la ciutat no és majoritària. Altres, a l´hora del partit dels de Pablo Machín ahir al camp de l´Alcorcón, preferien sin­tonitzar altres partits com l´Espanyol-Sporting de Gijón o fins i tot, un partit de la Premier League entre el Liverpool i el West Ham que s´oferia en un local de la Rambla.

En Toni, per exemple, un dels habituals al bar per veure el Girona sempre que no juguin a Montilivi, destaca que «m´agrada baixar a veure el futbol aquí i, a més, hi ha tants canals i possibilitats de veure´l que prefereixo no complicar-me». Tot i que els bars que ofereixen els partits de Girona ­acostumen a estar bastant plens, és una evidència que els partits d´equips com el Barça i el Reial Madrid apropen més el futbol a les televisions dels establiments, tot i que l´interès pel Girona cada vegada agafa més força.

«Estem fent una molt bona temporada però això és molt llarg. Esperem que aquest any sí que sigui el de l´ascens, han de continuar amb aquesta tònica de resultats», recalcava un aficionat. L´aficionat del Girona viu amb il·lusió una temporada que ha començat bé pels interessos dels gironins, però hi ha la consciència que la lliga és molt llarga.