Cap futbolista del Girona va marxar satisfet d'Alcorcón. La pobra primera part va condemnar de seguida els gironins amb dos gols i l'expulsió de Rubén Alcaraz que van deixar el partit en safata per als madrilenys. En inferioritat numèrica, ja a la represa, l'equip va treure l'orgull per fer el 2-1 gràcies a un penal transformat per Cristian Herrera i va posar la por al cos a un Alcorcón que va acabar demanant l'hora. La desfeta va suposar el punt i final a una ratxa espectacular de resultats (16 de 18 punts) i un toc d'atenció per a un equip que només havia col·leccionat elogis les darreres setmanes. Machín i els jugadors van fer tots autocrítica i van reconèixer que l'Alcorcón havia entrat molt més bé al partit al mateix temps que quedar-se amb la segona part on els gironins van dominar i tenir la possessió tot i la inferioritat numèrica. A l'horitzó, hi ha ja el darrer partit abans de l'aturada nadalenca, el derbi contra el Nàstic dissabte a Montilivi (20:00) que, en cas de guanyar-se, o fins i tot, empatant, en funció del resultat del Getafe, mantindrà el Girona en ascens durant les vacances.

Mentre la direcció esportiva treballa aquests dies per a incorporar més efectius en punta d'atac amb vistes a l'exigent segona volta que s'albira, diumenge a Santo Domingo una de les poques notes positives va ser l'estrena golejadora de Cristian Herrera. El davanter canari, arribat al mercat d'hivern del curs passat procedent de l'Almeria, havia perdut protagonisme aquesta temporada davant el bon rendiment de Samuele Longo i el retoc tàctic de Machín per poder fer jugar junts Portu i Borja García. Habituat a la banqueta i a conformar-se amb els minuts de les escombraries, Herrera va tenir l'oportunitat de ser titular a Alcorcón per la sanció de Longo i perquè Sandaza encara no estava amb prou ritme després de la lesió.

Com cap dels seus companys, el canari no va signar el seu millor partit però sí que va agafar la responsabilitat d'efectuar el llançament de penal per fer el 2-1 amb un xut per l'escaire impossible d'aturar. «Estic content pel gol però no em serveix de res perquè l'equip no ha aconseguit cap punt», deia al final del partit Herrera. El canari ha necessitat 18 jornades per a estrenar el seu caseller en una temporada en què ha anat perdent confiança a mesura que el calendari avançava i el gol no arribava. Una situació similar li va tocar viure el curs passat quan després d'aterrar, de seguida va comptar amb la confiança de Machín, malgrat que no va veure porteria fins al cinquè partit. Un cop fet el primer, Herrera n'acabaria fent 7 i sent decisiu per classificar el Girona pel play-off. «Seguiré treballant per l'equip i espero que amb l'esforç i la feina diària arribin més gols», assegura.

Amb l'estrena golejadora d'Herrera ja són 9 els futbolistes blanc-i-vermells que han vist porteria aquesta temporada. El més destacat és sens dubte un Longo que s'ha destapat a Montilivi després d'uns anys de sequera i que amb 6 dianes encapçala, juntament amb Borja García, el rànquing de golejadors blanc-i-vermells. Rere l'italià i el madrileny hi apareixen Portu i Rubén Alcaraz, tots dos amb 4. Jonas Ramalho i Pere Pons n'han fet dos cadascun mentre que Granell i Sandaza han celebrat el gol en una ocasió. El davanter castellà, que va reaparèixer a Alcorcón, confia a ampliar els seus registres un cop superada la lesió muscular que es va fer contra el Numància.