Dissabte farà un any que el Girona va evitar passar un Nadal d'allò més angoixant gràcies a un gol en el temps afegit de Kiko Olivas que suposava l'empat (1-1) a Palma contra el Mallorca. Aquell gol va suposar un abans i un després a la trajectòria de l'equip a la Lliga ja que a partir d'aleshores, van començar a arribar els bons resultats i van desaparèixer els fantasmes. A més a més, la direcció esportiva del club va reforçar la plantilla amb dos davanters més com Dejan Lekic i Cristian Herrera, els quals tots dos de seguida van gaudir de minuts, protagonisme i gols.

Ningú s'imaginava, però, que aquell Girona que va tancar l'any 2015 amb 19 punts en 18 jornades, posaria la directa a la segona volta i seria capaç d'anar encadenant bons resultats i superant rivals a la classificació fins a situar-se a la quarta posició al final de la Lliga regular i disputar el play-off d'ascens. Després d'eliminar el Còrdova, l'Osasuna va barrar el pas als de Pablo Machín d'un objectiu que, una temporada després, torna a ser el mateix. Això sí, enguany, el Girona no compta amb el dèficit de punts que arrossegava el curs passat dels primers mesos de competició. És més, l'equip -això sí, amb una jornada més (18)- n'acumula ja 30 a l'espera de rebre el Nàstic de Tarragona dissabte a l'estadi. Sens dubte, un canvi radical d'un curs a un altre però també una trajectòria d'allò més regular durant l'any 2016 que és a punt d'acabar.

Pendents de l'últim partit del 2016 contra el Nàstic, el Girona tancarà l'any natural amb uns números fantàstics i com el gran dominador de la categoria. Els 77 punts que han sumat els de Machín des del gener fins ara situen el Girona com el millor equip de la categoria molt per davant dels seus perseguidors. Rere els blanc-i-vermells, en aquesta classificació, s'hi situen l'Osca i el Saragossa amb 61, l'Alcorcón i el Nàstic amb 58 i el Numància i el Tenerife amb 56, entre altres.

El Girona va estrenar l'any 2016 amb una victòria per la mínima davant el Valladolid a Montilivi (1-0, gol de Jairo Morilla), que va suposar oxigen per a un equip que veia amb neguit massa a prop les places de descens. Malgrat una derrota a Alcorcón (1-0), a partir de llavors, el Girona només perdria dos partits més (a Almeria i Còrdova) a la Lliga regular i aniria sumant punts fins a aconseguir el bitllet pel play-off. Enguany, els de Machín han redreçat molt aviat el rumb de les primeres jornades i de seguida s'han col·locat entre els millors per intentar assolir un objectiu que fa dos anys que es resisteix. Dissabte contra el Nàstic, l'equip confia tancar l'any amb tres punts més i brindar una nova alegria a l'afició.