El Girona s'ha emportat aquest vespre a Montilivi el derbi català contra el Nàstic després d'haver hagut de remuntar dos cops els gols visitants. Longo, Juanpe, Sandaza de penal i Cristian Herrera han sigut els autors de les dianes de l'equip de Machín, que tanca l'any 2016 amb 33 punts, segon a la classificació, en llocs d'ascens directe a Primera. Ha sigut un duel boig, amb dos penals, un per banda, i dos expulsats, Delgado (m.76) amb vermella directa i Emaná (m.88) per doble amonestació del Nàstic.

Machín ha sortit amb dos davanters nats, Sandaza i Longo, i dos mitges puntes al darrere, Portu i Borja García deixant sol Pere Pons en tasques de contenció. El Nàstic ha sorprès calcant el mateix sistema amb tres centrals. Els tarragonins, més intensos i més ben col·locats, collaven des del primer minut un Girona que no es trobava gens còmode. No tenien ocasions clares, els visitants, però es veia que tenien la partida guanyada. Un penal clar d'Alcalá ha permès fer el 0-1 al Nàstic, obra d'Uche, al minut 19.

El Girona amb prou feines existia. No hi havia mig del camp i, en canvi, els tarragonins, cuers, feien pinta d'excel·lència. A sis minuts del final ha arribat l'empat, en la primera jugada col·lectiva ben trenada pels locals. Aday ha cregut en una centrada de Coris i ha cedit la pilota perquè Longo fes l'1-1. L'alegria ha durat ben poc perquè en l'acció següent Tejera ha sorprès René amb un llançament de falta al pal dret que tornava a donar avantatge als visitants (1-2) abans del descans. L'àrbitre ha perdonat la segona groga (i l'expulsió), a un Pablo Marí que s'ha quedat als vestidors, rellevat per Juanpe.

Precisament el central canari seria el protagonista només començar la represa en posar el peu en una pilota penjada per Borja García a l'olla i tornava a empatar el partit (2-2). L'equilibri es restablia amb tota la segona part per endavant. Semblava que el Girona no ho deixaria escapar i han arribat els millors minuts locals. El 3-2 ha estat molt proper en una acció de Longo que Dimitrievski ha aturat amb dificultats.

El Girona trepitjava molt més l'àrea rival. Machín ha donat entrada a Cristian Herrera en el lloc de Coris. El canari s'ha situat al carril esquerre fent passar Aday a la banda dreta. La insistència del Girona trobaria el seu premi des dels onze metres quan Suzuki ha comès penal a Portu. Sandaza l'ha transformat en el 3-2, que obria de bat a bat les portes de la victòria.

L'expulsió de Juan Delgado per protestar una falta d'Alcalá hi ajudaria i faria que el nivell de tensió a la banqueta del Nàstic apujés considerablement. Més tard, també ha vist la vermella, en aquest cas per doble amonestació, Emaná. Ja el temps afegit, Cristian Herrera ha completat la remuntada i establint el 4-2 definitiu, davant l'eufòria de la grada de l'estadi.

4 Girona: René, Coris (m.75, , Aday, Ramalho, Alcalá, Marí (m.46, Juanpe), Pere Pons, Portu, Sandaza, Borja García i Longo (m.79, Eloi Amagat)

2 Nàstic: Dimitrievski, Valentín (m.86, Àlex López), Giner, Suzuki, Molina, Djetei, Madinda (m.65, Cordero), Tejera, Uche, Jean-Luc Assoubre i Delgado.

Gols: 0-1, m. 19, Uche (penal); 1-1, m. 39, Longo; 1-2. m. 41, Tejera; 2-2 m. 47, Juanpe 3-2, m. 72, Sandaza (penal), 4-2, m. 88 ,Cristian Herrera.

Àrbitre: López Amaya. Ha amonestat Marí (Girona) i Giner, Tejera, Suzuki, Stéphane Emaná (Nàstic). Ha expulsat Delgado (m. 76) amb vermella directa i Emaná (m. 88) per doble amonestació del Nàstic.

Incidències: 4571 espectadors a Montilivi.