Resten encara uns quants dies perquè la Lliga obri la persiana i els clubs puguin començar a inscriure jugadors per a la segona volta. Tot i això ja són molts els equips que s'estan movent per reforçar les seves plantilles durant aquest mercat d'hivern, que s'obre el proper 2 de gener. El Girona n'és un i la direcció esportiva treballa per trobar, com a mínim, un davanter. Comptar amb un atacant més ja entrava als plans a l'estiu però aleshores no es va poder concretar cap operació.

És per això que Quique Cárcel fa temps que regira el mercat a la recerca d'una peça que encaixi a l'esquema de Machín. Com ha de ser aquest nou 9 per al sorià?

«Busquem un jugador diferent, desequilibrant, que pugui generar ell mateix les ocasions i si pot ser amb olfacte de gol, però sobretot que sigui d'un perfil diferent dels que tenim», explicava ahir el de Gómara. Machín, potser per llançar pilotes fora,va assegurar que no sap per on va les cartes de Cárcel. «No estic gaire centrat amb el que està mirant la secretaria tècnica», va dir.

El tècnic, tanmateix, reconeixia que la seva carta al Tió o als Reis, és la mateixa que poden haver fet la majoria de tècnics de la categoria. «És el que volen tots els entrenadors. El més difícil és trobar-ho», deia. En aquest sentit, Machín recorda que el Girona pel seu estil de joc beneficia tots els davanters. «A Girona li oferim la garantia que el jugador es mostrarà i tindrà oportunitats de gol».

El rival d'avui, el Nàstic, ha estat un dels primers de moure's lligant el retorn d'Achille Emaná. El club grana negocia amb Barreiro (Alabès) i Verdú (lliure) i estudia donar un bon grapat de baixes per redreçar la seva situació.