Fran Sandaza, davanter del Girona FC i un dels jugadors més estimats per l´afició, va respondre ahir a través d´un xat les preguntes que els lectors de Diari de Girona li havien enviat. Aquest és un recull d´algunes de les seves respostes més destacades.

En una categoria com la Segona Divisió A s´ha d´anar partit a partit, però té pensat fer quelcom especial si finalment es puja a Primera?

La veritat és que si alguna cosa hem après l´equip i l´afició en aquests anys és que no s´ha de donar res per fet fins que no s´hagi aconseguit. Però estic segur que si obtenim l´esperat ascens alguna cosa especial faré. Encara no ho sé, ho he de pensar.

Sabent la seva vinculació i estima cap aquest club, i coneixent que té el títol d´entrenador, li agradaria seguir en un futur col·laborant amb la part tècnica del Girona?

De moment només tinc al cap poder aconseguir l´anhelat ascens a Primera i tancar el cercle de fa dos anys. La veritat és que quan acabi la meva carrera m´agradaria seguir vinculat al món del futbol i, per què no, continuar lligat a aquest club. Qui sap, podria ser bonic el dia de demà...

Fa uns quants partits que se´l veu en un estat físic i futbolístic molt bo. Creu que es troba en el millor moment de la temporada?

La veritat és que ara em trobo bastant bé d´estat de forma i mental. Al principi vaig tenir un petit ­problema d´adaptació en venir d´un any sense competir, però ara és quan sóc jo mateix, i em trobo com abans. Espero seguir amb aquest estat de forma fins al final de temporada.

Com veu l´actual Girona, millor que fa dos anys?

Trobo que és un equip diferent, més madur i amb millors futbolistes. Hi ha més competència a l´hora de jugar i això es reflecteix en el bon rendiment del grup.

Quina zona de la ciutat de Girona li agrada més?

És una ciutat bonica i entranyable. Però si hagués d´escollir em quedaria amb la zona de la Catedral. És on més vegades he anat a passejar i la que més m´agrada.

Com s´ha sentit aquest any tornant a Girona i marcant de nou a Montilivi?

Si hi havia alguna cosa que pensava quan era al Japó era la sensació tan bonica que desprèn marcar un gol amb la samarreta del Girona. Espero fer-ne molts més per viure coses boniques en aquest club.

Si el Lugo li pagués un milió d´euros, hi fitxaria?

No, i tampoc ho faria per dos milions!

Passada la primera volta, quin ha estat l´equip que li ha causat millor impressió?

No esperava el Cadis tan fort després de pujar aquest any a Segona A. Del Tenerife també m´ha sorprès bastant el seu bon rendiment, sobretot al seu estadi.

Què se sent quan s´és tan apreciat per una afició que des del primer dia li ha demostrat tanta estima?

És una molt bona sensació. M´agrada ser aquí i estic agraït de tot cor a tothom que em mostra la seva estima i que dona suport a l´equip. Esperem tornar-los-ho amb ­alegries i celebrant èxits ben aviat.

Abans dels xat, Sandaza va protagonitzar un Facebook Live, també responent a preguntes enviades pels lectors