Queda encara un món perquè la Lliga s´acabi, però ara, a finals de febrer, la situació és d´allò més il·lusinant. Primer, perquè el Girona s´ha situat en un escenari privilegiat. Queden encara jornades per davant, però tenir 8 punts de coixí respecte als immediats perseguidors dona un cert avantatge als gironins, que aquest cap de setmana han fet un pas important per consolidar les seves opcions de pujar a Primera. Confirmar ja no només la seva candidatura, sinó també les opcions de ser la temporada vinent entre els millors és, ara mateix, a les seves mans. Per mantenir aquesta distància o fins i tot ampliar-la, encaren ara un mes decisiu. Clau. Vital. Són quatre partits que, tot i que no deixaran la Lliga decidida matemàticament, poden posar la classificació molt a favor dels blanc-i-vermells. Guanyar com més punts millors és l´objectiu; primer, per no perdre pistonada i després, perquè dos dels propers quatre contrincants són rivals directes en la lluita per pujar.

«Ens espera un mes il·lusionant, que pot marcar una mica els objectius que volem aconseguir al final de la temporada. Els propers quatre partits seran molt importants, però també molt difícils». No li falta raó al director esportiu, Quique Cárcel, que així s´expressava dissabte després d´embutxacar-se contra el Mallorca tres punts que «ens donen molta tranquil·litat». La victòria, sumada a les ensopegades del Cadis i el Getafe, ha deixat el Girona amb 8 punts de marge sobre els seus principals perseguidors: Cadis, Tenerife i Oviedo. Per allargar el seu bon moment, els de Montilivi encaren ara un calendari decisiu. El primer plat, la visita d´aquest dissabte a Miranda. Partit trampa, perquè el Mirandés s´hi juga molt, però la situació del proper rival no és per llançar coets: tot just ahir guanyava per primer cop a fora, però segueix en descens.

Una setmana després ve un dels partits marcats amb vermell al calendari. El Getafe, un dels candidats a pujar, visitarà Montilivi, el dissabte 4 de març a les sis de la tarda. Els madrilenys van fer ahir una passa enrere en la seva lluita per acabar en posicions d´ascens directe en perdre al camp de l´Oviedo, i ara són sisens amb 40 punts, 9 menys que el Girona. Guanyant o empatant amb els de Bordalás, els blanc-i-vermells s´assegurarien el goal average perquè es van imposar al Coliseum a la primera volta.

Després de rebre el Getafe, visita a Reus per enfrontar-se a l´equip del Baix Camp, una de les revelacions d´aquesta temporada, que lluita per colar-se al play-off. Passat aquest complicat desplaçament i per tancar aquest mes il·lusionant, una nova prova de foc a Montilivi: la visita del Cadis. Els gaditans acumulen dues jornades sense guanyar, però cal veure com arribaran a la cita del cap de setmana del 18 i 19 de març (l´horari encara està per confirmar). Guanyant, s´eliminaria un altre rival directe de la lluita