Poques vegades el Girona ha tingut internacionals absoluts a la seva plantilla. Rafa Ponzo, Gerard López, Marc Bernaus o Moha El Yaggoubi en van ser excepcions ja fa uns anys fins que aquesta temporada han aterrat a Montilivi el marroquí Yassine Bounou, primer, i aquest gener Johan Mojica. El carriler colombià ha arribat amb 24 anys a Montilivi decidit a recuperar el seu millor nivell per aportar el seu granet de sorra en la cursa del Girona cap a l'ascens. Mojica té molt clar que el seu èxit va lligat al del Girona i per aquest motiu promet «màxim esforç i dedicació en cada entrenament i partit» fins al mes de juny, data en què s'acaba la seva cessió per part del Rayo. L'ascens del Girona és el primer repte, i el més immediat, que té un Mojica que confia tornar a la selecció colombiana per compartir vestidor amb James Rodríguez i altres destacats futbolistes colombians amb qui té «una bona relació» i ajudar el seu país a classificar-se per al Mundial de Rússia 2018.

La integració al vestidor del Girona ha estat fàcil. Mojica està content de com l'han acollit els companys i el cos tècnic. Bona prova de la seva ràpida implicació al grup va ser la celebració del gol de Juanpe -excompany seu al Valladolid el curs passat-. «Sóc molt feliç. He entrat amb l'actitud correcte i aportant coses positives tant al grup com futbolísticament», assegura. Una grip intestinal va fer que Aday Benítez, fins ara titular indiscutible a l'esquerra, es perdés l'entrenament i això podria fer que Mojica fos titular a Miranda de Ebro dissabte. De moment, però, l'afició ha pogut gaudir d'un parell de tastets de les seves qualitats, a Almeria i contra el Mallorca. «M'he trobat còmode les estones que he jugat. Em sento bé i confio poder seguir aportant», deia ahir després de la sessió al Top Ten de Blanes.

Mojica ha arribat a Girona després de dos anys al Valladolid i d'un i mig al Rayo, on va arribar procedent del Deportivo Cali. A punt de complir un mes com a jugador blanc-i-vermell, el colombià fa un bon balanç. «Sabia que l'equip ho estava fent i que jo venia a aportar amb la meva feina. Buscava minuts i de mica en mica n'estic gaudint». En aquesta línia, Mojica es mostra molt «agraït» al Girona per haver pensat en ell aquest mercat d'hivern. «Al Rayo no vaig jugar tant com hauria desitjat. Per això vaig venir al Girona, perquè els agradava i volien comptar amb mi. Els estic molt agraït», diu un Mojica que té ganes de tornar a mostrar la versió de jugador determinant que va enlluernar tothom amb el Valladolid les últimes temporades. «Vaig ser-hi important però allò ja ha passat a la història. He de seguir consolidant-me a Europa ajudant el Girona».

Girona és la tercera estació europea en la carrera de Johan Mojica. Malgrat que va travessar l'Atlàntic prou jove (20 anys), el carriler colombià va necessitar foguejar-se a l'Academia i el Llaneros de la Segona Divisió colombiana abans de fer el salt a Primera amb el Deportivo Cali avalat per Leonel Álvarez. L'exjugador del Valladolid (1990-92) i un dels històrics del futbol colombià va apostar per ell al lateral esquerre amb 20 anys. «Juntament amb Giovanni Hernández o Faryd Mondragón, Álvarez era un dels referents per als joves. Em va donar l'alternativa al Cali i li agraeixo la confiança», recorda. Tant és així que el jugador del Girona va ser escollit «jugador revelació de Primera Divisió el 2013» durant els mesos que va estar al Cali. «Després, em va veure la gent del Rayo i van voler comptar amb mi», explica.

Mojica està mentalitzat per tal de recuperar la seva millor versió al Girona. Només així podrà tornar a tenir l'oportunitat d'enfrontar-se a alguns dels seus ídols com Neymar. «He tingut l'ocasió d'enfrontar-me al Barça alguns cops i va ser quelcom gratificant. Vull tornar a viure aquestes experiències i per això em preparo», assegura. Tenir continuïtat al Girona i signar bones actuacions podrien fer que el seleccionador colombià José Pekerman tornés a comptar-hi per a l'absoluta. Mojica ja sap el que és ser internacional ja que va estrenar-se contra Bahrain el 2015. «Vull aconseguir el meu nivell més alt per també poder tornar a la selecció. Sempre ha estat un dels meus pensaments a curt, mitjà i llarg termini», destaca el 3 del Girona. Per a ell, jugar amb la selecció té «un valor especial» al seu país. «Són dignes d'admirar els que arriben a la selecció». En aquest sentit, Mojica revela que guarda «molt bona relació» amb alguns dels millors futbolistes colombians del moment. «Tinc molt bona relació amb James Rodríguez (R. Madrid), Jackson Martínez (Guangzhou), Jason Murillo (Inter) o Adrián Ramos (Granada), per exemple».