ELS ENTRENADORS

Una victòria més i una jornada menys. L'objectiu s'acosta, però encara és lluny. Molt lluny. És el primer que pensa Pablo Machín. Estava més que satisfet l'entrenador del Girona amb el 0-2 d'Anduva, però amb 52 punts i encara un munt de jornades per davant, prefereix posar-hi la pausa. «Queda molt i l'eufòria no es bona», s'afanyava a repetir, una setmana més. Però per més que ho digui, el seu equip insisteix a acumular arguments per creure que, aquest any, pot arribar l'esperat ascens. Ahir, victòria a Miranda, en un partit dominat de principi a fi pels blanc-i-vermells i sense patiment, com va confessar el propi Machín.

«El guió és fàcil d'escriure, però el que més costa és actuar. Des del primer moment s'ha vist que volíem guanyar i ja a la primera part hem generat prou ocasion per marxar al descans amb el marcador a favor». Així encetava el seu anàlisi el sorià, qui va veure un pèl més d'«equilibri» a l'inici de la represa i potser també «angoixa» i una mica de «frustració» a mesura que passaven els minuts i la balança no es desequilibrada. «Dominàvem i les ocasions eren nostres, però el gol no arribava». Al final, Sandaza i Longo es van encarregar de situar el definitiu 0-2.

A l'altra àrea, gairebé cap ocasió de perill del Mirandés. «Un dels objectius que tenim és que el rival de torn ens generi el mínim d'ocasions. Som ambiciosos i volem sempre jugar al camp contrari. Avui (ahir per al lector) no hem tingut cap moment de patiment ni tampoc ens hem sentit tancats pel Mirandés. Crec que tot això ha estat per mèrits propis; hem aconseguit que ells no ens hagin pressionat tant com es podia esperar».

Sense patir i rematant la feina quan tocava, el Girona sumava la cinquena victòria a fora i consolidava encara més la seva plaça en llocs d'ascens directe. «Seguim amb el nostre objectiu. Aquests són els camps i la mena de partits que s'han de guanyar. Els que no estan ficats en aquest món del futbol poden pensar que un equip de dalt ho pot tenir molt fàcil contra un de baix, però no és així. Si el Mirandés no ha tingut gaires oportunitats de guanyar-nos és perquè nosaltres ho hem fet francament bé», ha perseverat.

Amb tot, el Girona segueix a la seva: manté els 8 punts d'avantatge respecte el Tenerife, que ahir no fallava a Palma, però deixa una mica enrere l'Oviedo, ara a 10. Per a Machín, la clau és no preocupar-se en el que faci la resta de rivals directes, sinó el contrari. «Mentre nosaltres guanyem, han de ser ells els que han d'estar pendents del que faci el Girona. Queda molt i l'eufòria no és bona perquè en qualsevol moment podem perdre aquest avantatge. Hem d'aprofitar aquesta dinàmica positiva i també la bona forma dels futbolistes i el bon moment que viuen».

L'elecció dels davanters

Machín va optar ahir per canviar el dibuix i tornar al seu esquema tradicional amb dos davanters, situant a Sandaza i Cristian; el canari, que ha participat poc aquesta temporada, va acabar substituït després de desaprofitar un parell de bones ocasions per marcar. «Ha jugat després de molt de temps i ha fet una molt bona tasca desgastant la defensa. S'ho havia guanyat als entrenaments i en l'últim amistós, en què va marcar tres gols. Llàstima que no hagi pogut veure porteria», deia el tècnic per argumentar la seva decisió. Qüestionat per si gràcies als gols de Sandaza i Longo ahir es sortia amb tres punts sota el braç, va recordar que «si els bons resultats arriben això és gràcies a la feina de tots, des del porter fins a l'últim que surt de la banqueta. Les victòries són col·lectives. El que aconseguim serà gràcies a tot».

Finalment, va admetre que als relleus del segon temps (Aday, Borja i Longo) els havia «costat una mica» entrar en el partit, sobretot per la bona feina dels jugadors als que els havia tocat substituir; també va voler destacar l'actuació de Pablo Maffeo al carril dret: «Ha estat un punyal i ha fet jugades de molt de mèrit», va dir d'ell. «La llàstima és que no he pogut fer entrar en Coris», lamentava, tot explicant que «he fet sortir Borja García quan el camp estigués més llarg». I li va funcionar: el madrileny va donar l'assistència del 0-1.