«No val a badar, perquè qualsevol dia podem perdre l'avantatge que ara tenim». Pablo Machín, que sap de què va tot plegat, avisava ahir tothom. El Girona havia aconseguit una incontestable victòria a Miranda, amb una dosi d'autoritat sense discussió per sumar tres punts més que l'acosten, de mica en mica, al seu somni de ser l'any vinent a Primera. Però el sorià és conscient que ningú regalarà res al seu equip. I menys, tots aquells perseguidors que, més lluny o més a prop, segueixen fent la seva tot intentant fer el salt, algun dia, a la segona plaça. D'aquesta lluita, l'únic que aquesta jornada ha fet un pas enrere ha estat l'Oviedo. Els altres (Tenerife i Getafe), a l'espera del que pugui fer avui el Cadis, van fer els deures i la cosa segueix com estava. Això sí, amb una setmana menys.

Amb la cinquena victòria a fora de la temporada, el Girona superava la barrera dels 50 punts i s'enfilava fins als 52. Es queda a 6 del líder Llevant, que juga avui al camp del Sevilla Atlètic. Per sota, que és realment el que interessa, pocs canvis. El tercer, ara per ara en solitari, és un Tenerife que no afluixa. Ahir, dosi d'autoritat dels canaris, que es van apuntar una clara victòria a Palma. I això que el Mallorca es va avançar als primers minuts. Tot i això, la remuntada va ser letal: 1-4 per als de Pep Lluís Martí. D'aquesta manera, el Tenerife té 44 punts i segueix a 8 del Girona.

Caldrà veure si aquesta és o no la mateixa distància amb la qual el Cadis tanca la jornada. Els gaditans, ara a 11 per darrere, juguen aquest migdia al camp del Numància. S'hi juguen uns i altres. Bàsicament, perquè a Los Pajaritos encara hi ha esperances per colar-se a la promoció d'ascens. Si el Cadis guanya, seguirà a 8 dels gironins; si empata, s'allunyarà fins als 10 i si perd, tancarà el cap de setmana a 11, cosa que seria la millor notícia per a la parròquia de Montilivi.

Si el Tenerife no afluixa, tampoc ho fa el Getafe, proper rival del Girona a la Lliga. Els madrilenys, això sí, van haver de patir de valent per apuntar-se una victòria agònica contra un Rayo Vallecano que no aixeca cap. Quan el derbi semblava condemnat a l'empat, un gol de Dorado en pròpia porteria al minut 90 va donar els tres punts per als de Bordalás. El Getafe és ara a 9 dels blanc-i-vermells.

Canaris i madrilenys no perden pistonada; sí que ho ha fet l'Oviedo. Els de Fernando Hierro han estat, dels rivals que lluiten per pujar, els grans damnificats i els únics que no han guanyat, tot esperant al Cadis. Divendres, van inaugurar la jornada amb un empat al camp del Reus (1-1). Això significa que l'Oviedo, ara mateix, hagi perdut dos llocs (en podria baixar un més avui) i sigui cinquè amb 42 punts. Això vol dir, que té l'ascens directe a 10 punts.