El Girona camina amb pas ferm cap a Primera Divisió. Consolidat en posicions d'ascens directe i amb un coixí de 8 punts respecte als seus perseguidors, la trajectòria de l'equip aquesta temporada convida, per força, a creure en les possibilitats de tastar la màxima categoria. El fet de ser el tercer any seguit que es lluita per una fita tan ambiciosa i il·lusionant ha fet també que la massa social del club de mica en mica vagi creixent. La gent està engrescada i dissabte a Miranda de Ebro hi havia una mica més de mig centenar de seguidors que, de ben segur es multiplicaran en el proper desplaçament a Reus, la setmana que ve. Mentrestant, la febre pel Girona a a la ciutat i les comarques segueix escampant-se. Montilivi ha superat la barrera dels 5.000 espectadors en els dos últims partits, contra Valladolid i Mallorca, i dissabte davant el Getafe, tothom espera que ho torni a fer. És una data i un contrari assenyalats. Un dia perquè l'estadi rugeixi davant un rival directe i faci de jugador número 12. Així almenys s'espera des del vestidor. «Ja fa setmanes que tothom té ganes de veure Montilivi fregant el ple absolut i l'equip està fent uns resultats per tal que la gent s'animi», assegura Àlex Granell. El migcampista gironí està «convençut» que davant un rival «d'entitat» com el Getafe hi haurà «la millor entrada» de l'any.

Malgrat que fins ara, tot i l'excel·lent dinàmica del Girona, Montilivi tot just ha superat un cop la barrera dels 6.000 espectadors (contra el Llevant) i tres la dels 5.000 (Reus, Valladolid i Mallorca), Granell té clar que l'afició farà costat a l'equip en el tram decisiu de competició que és a punt d'encetar-se. «Cal veure l'opció real de tenir l'equip de la ciutat a Primera», diu. El 6 blanc-i-vermell té paraules d'agraïment cap als «5.000 fidels que sempre venen i animen molt» tot i que assegura que «a tot futbolista li agrada sortir al camp ple i no veure cap seient buit». És per això que Granell està «convençut» que així serà durant les properes setmanes.

El calendari dibuixa un proper mes i mig carregat de duels directes i en el qual el Girona haurà de rebre el Getafe i el Cadis a l'estadi i viatjar a Oviedo i Tenerife. «Juguem contra tots els rivals que ens persegueixen. Mirarem de mantenir aquesta bona dinàmica i, tot i que evidentment no podrem guanyar-los tots, haurem superat el tram més exigent de rivals assenyalats, perquè són els perseguidors.

Malgrat que el Llevant és més a prop (7 punts) que no pas els perseguidors (8), Granell no es marca com a cap prioritat atrapar els valencians. «Fa temps que no el miro gaire, el Llevant. A més a més és igual quedar primer que segon. Signo quedar segon i deixar-los el primer lloc», assegura. El Llevant no, però els perseguidors sí que fan més respecte a Granell. «Temo més els de darrere, que estan molt bé». En aquest sentit, l'ex del Prat assenyala el Tenerife com el gran tapat d'aquesta lluita. «Tothom parla del Cadis i el Getafe però el Tenerife fa moltes jornades que no perd. El veig un equip molt semblant al Girona de fa dues temporades amb el qual ningú comptava però no deixava de guanyar», destaca.

Retorn a la feina

Mentrestant, l'equip va tornar ahir a la feina amb una doble sessió d'entrenament, primer a Navata, on es va treballar tàcticament i física i, després, a la tarda, a Montilivi, on es va fer feina de gimnnàs. Avui Machín dirigirà l'entrenament a Montilivi. El tècnic sorià té tota la plantilla a la seva disposició, a excepció de Richy Álvarez.