El Girona va tancar el mercat d'hivern amb dues altes, les cessions de Pablo Maffeo per part del Manchester City i de Johan Mojica, del Rayo Vallecano. No va ser un mes tranquil per a Quique Cárcel, ja que se li va resistir la contractació d'un nou davanter centre i va haver de moure's de pressa arran de la petició d'Angeliño de deixar el club, molest amb el nul protagonisme. Cárcel va tenir cintura i va recórrer a Mojica, un vell desig de Machín per a substituir Angeliño al carril esquerre. Les negociacions amb el Rayo, on el tècnic Rubén Baraja no hi comptava, van ser ràpides i l'acord de seguida va ser un fet. Tanmateix, l'operació es va demorar fins poques hores abans del tancament del mercat per culpa de la intromissió del Getafe a la negociació, fins i tot quan Mojica ja era a terres gironines. Els madrilenys sí que van aconseguir guanyar la partida al Girona amb la contractació de Chuli (Almeria) un dels davanters que pretenia Cárcel. Mojica explicava ahir que és molt feliç d'haver escollit el Girona i revelava que va tenir diverses propostes durant el gener. «Em volien molts equips de la categoria i també algun de Primera. Vaig decidir venir al Girona i soc molt feliç. Estic molt agraït a tothom. M'han acollit molt bé», assegurava.

El múscul econòmic del rival de demà del Girona juntament amb les idees del tècnic Bordalás van fer que el Getafe canviés força durant el gener. El club madrileny va incorporar Chuli (Almeria), Sergio Mora (UCAM), Peña (Oviedo) i van donar la baixa a Yoda (Almeria), Kadir (Alcorcón), Feltscher (Saragossa), Sola (Numància) i Van den Bergh (Greuther). Tot plegat per fer un equip a mida a Bordalás que opti com a mínim al play-off d'ascens i disputi la segona posició al Girona.

Mentrestant Mojica confia seguir aportant a l'equip com ho va fer a Miranda on va ser titular per primer cop. «Estic satisfet i preparat. Em sembla que vag fer una bona primera part», deia. El colombià considera que el partit de demà contra el Getafe «no serà determinant» tot i que sí que és «força important». «L'afició pot tenir la seguretat que l'equip tindrà compromís, entrega, lluita i ganes», deia un Mojica que afegia que «si podem allunyar els rivals, molt millor».