Alegria continguda. Aquest és el missatge de Pablo Machín. La contundent victòria contra el Getafe (5-1) va deixar a tots els aficionats gironins i a la plantilla amb un estat d'eufòria lògic després de sumar tres punts vitals en el seu camí cap a Primera Divisió. L'entrenador va sortir a la roda de premsa mostrant públicament aquesta satisfacció, encara que amb precaució per afrontar els propers compromisos. «Fins demà podem estar eufòrics, contents i compartir l'alegria amb l'afició. Tot i això, no hem de rebaixar aquesta il·lusió però sí l'excés d'eufòria i plantejar amb garanties el partit de la setmana que ve al camp del Reus», recalcava el tècnic del conjunt gironí.

El resultat del partit, sobretot al descans (3-0), convidava a una certa relaxació, que es va veure al camp per part dels jugadors de tots dos equips, per una banda per la contundència que mostrava l'electrònic i, per l'altra, per la incapacitat de generar perill envers la porteria contrària del rival. Però aquesta relaxació no es va traslladar a la banqueta de Pablo Machín, molt actiu durant els 90 minuts i enfadat quan, amb 4 a 0 al marcador, Portillo va anotar el gol de l'honor pels madrilenys. «El gol del rival me l'apunto a mi i no culpabilitzo els jugadors. Jugàvem en aquell moment amb tres davanters sobre el terreny de joc i això ha provocat un cert desordre tàctic que ens ha condemnat a no deixar la porteria a zero», recalcava el preparador sorià.

La principal novetat a l'onze titular va ser jugar amb dos puntes de referència, Longo i Sandaza, per buscar «sorprendre i demostrar que volíem atacar des del primer minut», com va assegurar el sorià. Portu, per primera vegada aquesta temporada, es va quedar sense jugar cap minut en un partit. A més, Mojica i Maffeo van tornar a ser els carrilers. Unes rotacions que el sorià va fent setmana rere setmana «pensant en el que ens pot plantejar el rival», segons Pablo Machín. Ja al tram final de l'enfrontament, l'equip va passar a jugar amb tres davanters junts sobre el terreny de joc -Longo, Sandaza i Cristian Herrera-, cosa que «mai hem fet» des de l'inici del campionat. Aquests canvis i variants que introdueix el tècnic tenen un efecte positiu en els futbolistes, que entren més connectats que mai sobre el camp, posant per exemple el rendiment ahir de Kiko Olivas després de ser suplent a Miranda. Precisament el central va obrir la llauna, amb un cop de cap en una jugada d'estratègia. Machín va destacar d'aquestes accions que «el joc a pilota parada és una altra de les facetes que estem aprofitant i que ho hem de seguir fent per ser superiors».

Sobretot a la segona meitat i després de veure la diferència al marcador, el Getafe va intentar entrar en un joc que no interessava per res del món als gironins. «Hem estat capaços de no entrar en el joc del Getafe de provocacions, en un altre futbol que no ens convenia. Hem fet un partit molt complet futbolísticament parlant i també en el que no és tant futbol. Això demostra que som un equip més madur en tots els aspectes», elogiava el tècnic de Sòria respecte al partit dels seus jugadors.

«L'afició ha estat protagonista»

7.360 espectadors van vibrar d'allò més al costat de l'equip. La crida que havia fet el club durant tota la setmana va tenir efecte i Montilivi va presentar la millor entrada des de l'inici de temporada. «La forma amb la que hem guanyat satisfà molt per la feina que hem estat fent tot l'any. L'afició ha estat partícep de la victòria en un percentatge alt i espero que això se segueixi mantenint fins al final i segueixin disfrutant al costat de l'equip», va dir Machín, que no obstant va tornar a recordar que encara queda molt camí per recórrer.

En un discurs lògicament conservador i que recorda el que ja va fer en l'últim partit a casa quan l'equip va guanyar per la mínima el Mallorca, Pablo Machín va concloure la roda de premsa destacant que «no hem de pensar que som més que el que érem fa una setmana. En el moment que no juguem amb aquesta alta intensitat mental i física tindrem rivals que ens complicaran molt les coses».