Seria mentir, i de valent, dir que Kiko Olivas no va ser un jugador important la temporada passada. Al contrari. Fitxat del descendit Sabadell, va convertir-se en una peça clau per a Pablo Machín. Tant, que es va convertir en el jugador de camp amb més minuts, només superat pel porter Isaac Becerra. 46 partits i 5 gols per erigir-se com un dels millors centrals de tota la categoria. Aquest estatus semblava haver quedat enrere ara fa uns mesos, quan una inoportuna lesió (a Palma va fer-se mal al peroné i a tres lligaments del turmell dret) el va esborrar del mapa. De les quatre a sis setmanes de baixa que se li van diagnosticar en un principi, es va passar a quatre mesos d'inactivitat. De ser titular, a passar-se els dies al gimnàs i a mans dels fisioterapeutes. Mentre treballava al marge per recuperar-se, el club feia públiques les renovacions d'Aday Benítez, Sebas Coris i Borja García (tots ells fins el 2019). No pas la d'un Kiko Olivas que acaba contracte el 30 de juny d'aquest mateix any. Ell i Richy Álvarez són els únics futbolistes en nòmina que acaben la seva vinculació aquest mateix 2017. Ara que l'andalús torna a estar en actiu (s'alterna la titularitat amb Ramalho) i dissabte marcava el seu primer gol de la temporada (a casa contra el Getafe), el tema del seu futur torna a treure el cap per Montilivi.

La voluntat del Girona, com a mínim uns mesos enrere, era la de renovar Kiko Olivas. En un principi, seguint el mateix criteri que s'havia dut a terme amb Aday, Coris i Borja, allargant la vinculació del central andalús dos anys més, fins el 2019. Només arrencar la temporada, el club es va posar en contacte amb el jugador i el seu representant (David Aranda, de l'empresa YouFirst SPORTS) per parlar del tema. No va ser l'única vegada. També hi va haver la mateixa intenció unes setmanes més tard, quan Olivas va caure lesionat i no se sabia del cert quin seria finalment el seu temps de recuperació. L'entorn del futbolista explica que es va entendre que en aquell moment el millor era donar-se un temps a totes dues parts; recuperar-se de la lesió es va convertir en l'única prioritat, deixant aparcat qualsevol altre tema.

Després de passar-ho malament, sobretot les primeres setmanes com ell mateix ha confessat en més d'una ocasió, Kiko Olivas ha acabat veient la llum. Primer, jugant dos partits al febrer (contra Valladolid i Mallorca). I després, sent també titular a casa amb el Getafe, marcant fins i tot un gol.

Kiko Olivas entra en els plans de Pablo Machín. El jugador torna a sentir-se important; vol ser-ho el que queda de temporada i, si pot ser, per a més temps. Tot i que l'estiu passat més d'un equip va trucar a la seva porta (tenir contracte va fer que no es volgués moure ni un pam de Girona) i que encara té cartell, el desig del futbolista és el de continuar. El seu entorn assegura que l'andalús es vol quedar. L'únic dubte que té és saber si el club, cada cop més a prop de Primera, tornarà a fer el pas o es guardarà la seva plaça per incorporar, el dia de demà, a un altre central amb més experiència si al final l'equip aconsegueix l'ascens.

Tot aquesta incògnita, el malagueny i el seu representant esperen reunir-se amb Quique Cárcel en els propers dies per tornar a parlar del tema i arribar a un acord perquè Kiko Olivas sigui blanc-i-vermell, com a mínim, dues temporades més. Passi el que passi al final del curs, Jonás Ramalho (2019), Pedro Alcalá (2019) i Juanpe (2019) tenen la continuïtat assegurada. No pas Richy Álvarez (acaba aquest 2017 i sembla difícil que renovi) ni Pablo Marí (està cedit pel Manchester City i no té massa protagonisme). Mas, que acaba el 2018, té contracte però difícilment tindrà cabuda l'any vinent si l'equip puja.