El Girona ha posat la directa cap a Primera i no hi ha qui l'aturi. El vestidor ha decidit que aquest és l'any, que ja n'hi ha prou, de deixar passar el tren. Tant s'hi ha posat l'equip, que ha encetat el març golejant un rival directe i deixant els seus perseguidors, com a mínim, a 10 punts per sota, afiançant així la plaça d'ascens directe que ostenta des de fa mesos. L'afició ha entès el missatge i ho ha fet més aviat que de costum. Fins al punt de plantar-se als 7.000 abonats, una xifra a la qual mai s' havia arribat a aquestes alçades de la pel·lícula. D'això i de donar color a Montilivi, un estadi mig buit durant gairebé tot l'any, però que aquesta temporada s'ha engrescat quan la primavera encara no ha aixecat el teló. A tot plegat se li ha de sumar l'excel·lent resposta de l'afició a la iniciativa de les penyes i el club, que han organitzat per a aquest diumenge un desplaçament a Reus. Les 300 entrades que l'entitat del Baix Camp havia facilitat per a l'afició visitant es van exhaurir el dilluns en un tancar i obrir d'ulls. Seran 300 els aficionats blanc-i-vermells que acompanyaran l'equip; no serà el desplaçament més massiu de la història del club però tampoc l'últim d'aquesta campanya. Les penyes ja es freguen les mans pensant que en els propers viatges la resposta dels seguidors serà tan bona o fins i tot millor.

L'Estadi Municipal de Reus, amb cabuda per a uns 4.300 espectadors, es prepara per rebre tres centenars d'aficionats del Girona, només dues setmanes després que més d'una cinquantena es deixessin veure per Anduva, llar del Mirandés. No ha estat l'única vegada que l'equip no s'ha sentit sol. També a Osca, al novembre, uns 200 seguidors van viure en directe la victòria dels de Pablo Machín des de les graderies d'El Alcoraz. L'afició està amb l'equip i l'acompanyarà, sempre que ho pugui, d'aquí fins al final del curs. Com ha fet d'altres vegades, en les que ha deixat enrere aquestes xifres. Perquè de desplaçaments massius, al llarg de les últimes temporades a Segona A, se n'han viscut uns quants.

L'abril del 2014, amb el Girona de Machín intentant salvar-se, van ser 620 els gironins que van ser al Miniestadi en el duel amb el Barça B. El mateix escenari que un curs més tard en rebia 1.100 per veure l'equip fer un pas més cap a un ascens que mai arribaria. Allà mateix i dos anys abans (al desembre del 2012) se'n van ditar uns 500. La primavera del 2013, van ser 341 els aficionats que van omplir 6 autobusos camí de Sòria. O 600, els que van acompanyar l'equip en cadascun dels dos viatges del play-off fallit de l'exercici 12/13: a Alcorcón, amb TAV; i a Almeria, amb autobús. El curs 10/11, 300 van viatjar a Osca, 200 a Elx, gairebé un miler al Miniestadi i sis centenars a Vila-real. El rècord, però, se l'emporten els 1.500 aficionats que van tenyir de blanc-i-vermell el Miniestadi el mes de novembre del 2011. I, sobretot, els 1.800 que van viatjar fins a Vila-real amb 28 autobusos i cotxes particulars (2013). No hi haurà tanta afició gironina a Reus, però els 300 que s'hi desplaçaran posaran color a un camp que viurà una de les millors entrades de la temporada. Ja no es poden comprar entrades a través de la web del club del Baix Camp i les previsions asseguren que es superarà la barrera dels 4.000 espectadors. Ple assegurat.

Veure que la gent està amb l'equip és un bon senyal, sobretot ara que hi ha en joc un ascens. Fa una setmana, les deu penyes oficials del Girona emetien alhora un comunicat en què demanaven a l'afició el seu suport. Parlaven de Montilivi, però també, tot i ser més difícil, de fer-ho a fora. L'efecte ha estat immediat: 7.360 aquest últim cap de setmana a l'estadi per veure el Getafe i 300 que viatjaran el dissabte a Reus. «Aquesta era la idea del manifest. Estem molt contents amb la resposta. Això és el Girona i sempre costa arrossegar l'afició, però aquest any és una altra història», diu, tot satisfet, el president de la Penya Pablo Machine, Lluís Serras. «El Girona està de moda i la reacció de l'afició és boníssima», afegeix Pepe Sierra, de la Penya Inmortal. Hi haurà gent a Reus, però també es preparen d'altres desplaçaments. Tarragona, València i Sòria estan marcats amb vermell al calendari i no s'escaparan de rebre els aficionats blanc-i-vermells.

Que l'equip vagi com un coet i que aspiri, d'una vegada per totes, a pujar a Primera en té bona part de la culpa. «Això pinta prou bé. Més cops dels que hem rebut ja no podem rebre. Som optimistes i estem engrescats, perquè la tendència és molt bona. Està molt bé que l'afició se n'hagi adonat i estigui amb l'equip. Tan de bo la gent s'hi hagués apuntat abans, però millor que hi siguin», diu Serras. Tres quarts del mateix pensa Sierra: «És bestial que ja no quedin abonaments. També és cert que mai havíem estat a 10 punts del tercer i tot ajuda, però està molt bé que l'afició faci costat a l'equip. Hem de ser prudents perquè encara queda, tot i que la dinàmica és tan positiva que convida a somiar».