Avui, Reus-Girona. Segueix sent especial per a vostè?

És clar que sí. Jugar contra el Girona sempre serà especial per a mi per les temporades que hi vaig jugar, pels bons records que tinc d'una ciutat on vaig estar molt bé i per aquell gran últim any, en què vam estar a punt de pujar després de passar-ho molt malament el curs anterior. Girona sempre serà especial, però ara defenso uns altres interessos; vull guanyar els tres punts per al Reus i després que ells guanyin els partits que necessitin per aconseguir l'ascens.

Parlant d´ascensos. Què li va faltar al Girona del seu últim any aquí per pujar a Primera? Ha donat moltes voltes a aquell final de temporada?

No. La veritat és que no hi he donat gaires voltes. S´ha de tenir en compte que nosaltres veníem d´un any molt complicat, patint per salvar-nos, i que havíem començat la temporada amb l´únic objectiu de la permanència. Vam aconseguir els punts per salvar-nos molt aviat i vam veure que podíem lluitar per pujar; però l´Elx ja estava disparat i ens ho vam haver de jugar contra Vila-real i Almeria i vam perdre els duels directes al final. Potser va pesar que ells, que havien estat a Primera, tenien plantilles més llargues...

Sembla que tothom veu el Girona pujant. Vostè també?

Després del partit contra el Getafe ha agafat un coixí de punts molt important i, encara que la Segona és molt llarga, el Girona i el Llevant són els dos equips que millor han fet les coses i ho tenen bé. L´ascens seria un premi merescut per al club i per a l´afició després de la patacada de l´any passat. La veritat és que el Girona ha estat anys fent les coses molt bé i es mereixeria pujar a Primera.

Parlant de fer el salt a Primera; tot i no pujar amb el Girona aquell curs li va servir per fer un pas endavant a la carrera.

Sí. No hi va haver la possibilitat de renovar perquè el club tenia molt aturada la planificació esportiva, però gràcies a aquell bon any, no meu en concret, sinó de tot l'equip, vaig fitxar per l'Almeria. Aquella temporada em va obrir la porta de gaudir del que significa jugar a Primera i després també, encara que no acabés d'anar bé en l´aspecte esportiu, de viure l'experiència del futbol anglès, a Londres amb el Brentford.

I de tornada cap aquí al Llagostera. Allà va viure l´altra cara del futbol, amb un descens.

Sí. Va ser una situació complicada. Esportivament no vam poder sortir de baix, però personalment van ser uns bons mesos. Vaig conèixer gent, tant al club com a la plantilla, que valen molt la pena, vaig fer uns amics que encara conservo i hi parlo, com per exemple en René.

Aquesta temporada la va començar a la lliga índia. És una experiència diferent, però de la qual els jugadors en solen parlar bé. Marcos Tébar també?

La veritat és que hi anava amb una incertesa. No sabia què em trobaria allà exactament, però personalment ha estat interessant. La lliga està cada cop més ben organitzada, és curta i surt molt bé econòmicament per als jugadors; i, en canvi, fora del futbol xoca veure situacions de molta pobresa en la societat.

De tornada de l´Índia, però, ha de buscar equip en el mercat d´hivern. Això no li provoca una mica d´incertesa?

Sempre és una incògnita. D'entrada sol haver-hi dos o tres equips que busquen un jugador del teu perfil, però alguns esperen els que baixen de Primera buscant minuts... Va sortir l'opció del Reus i em va agradar molt, perquè era un equip acabat de pujar que havia fet una gran primera volta i que està fent les coses bé. Al principi em va costar entrar a l'equip, perquè Natxo González treballa molt tàcticament i vol una sèrie de detalls específics al mig del camp. Ara participo i em sento bé...

Així, content a Reus?

Sí. És una ciutat semblant a Girona. M´estic en un pis al centre, la veritat és que aquí es viu bé.

Per acabar, com li complicaran la vida avui al Girona?

Amb les nostres armes. Som un equip consistent, els rivals tenen problemes per fer-nos gols i contra el Girona intentarem disputar la possessió de la pilota perquè no es trobin còmodes jugant. Estan en un gran moment, però hem d´intentar imposar el ritme, estar segurs al darrere i després provar d´anar endavant per generar oportunitats de marcar.