La victòria del Girona al camp del Reus (1-2) ha permès a l'equip emportar-se una mica més que tres punts del Baix Camp. Els de Pablo Machín, que començaven la jornada amb deu punts d'avantatge respecte al tercer classificat, han aconseguit ampliar un punt més la diferència i tenir més avantatge a defensar en les tretze jornades que queden per acabar el campionat.

El tercer en discòrdia és el Cadis, que el proper diumenge visitarà Montilivi (18 h) en un partit que, com va passar el dia del Getafe, pot marcar un abans i un després en el camí cap a l'ascens del Girona. El conjunt gadità, que ahir va superar el Rayo Vallecano (1-0), és a onze punts de diferència dels gironins. Una diferència que, en el millor dels casos, pot ser ampliada fins a catorze si el proper cap de setmana el Girona canta victòria davant dels andalusos. Un cop gairebé insalvable per a l'equip de Güiza i companyia.

El Cadis és tercer perquè va aprofitar també els empats d'Oviedo i Tenerife. El conjunt asturià té 46 punts a la classificació, per tant, dotze menys que els de Pablo Machín. Van empatar amb el Numància dissabte (1-1) i els gironins visiten el Tartiere en el proper desplaçament. Un altre data que pot marcar diferències. El Tenerife, per la seva part, va empatar en el duel entre rivals directes de la part alta de la classificació al camp del Getafe (2-2), i també veu com el Girona li agafa dos punts més d'avantatge a la taula. Per arrodonir-ho i encara una mica més lluny els de Montilivi veuen el Getafe, a qui la setmana passada van golejar i que ja és a catorze punts de diferència.

Els números indiquen que el Girona té un avantatge força important respecte als seus perseguidors, però que encara queden 39 punts per disputar-se, tot un món en el que poden passar encara moltes coses. No obstant, tant els gironins com els seus principals perseguidors perdran punts fins a final de temporada i la distància sembla prou gran com per mantenir-la fins al final. I per què no ser ambiciosos mentre es pugui? El Llevant, que no afluixa, és el líder amb 65 punts, set més que els de Machín. El Girona veu més a prop el primer classificat de la Segona Divisió que no pas els seus perseguidors. I això, a dia d'avui, és un molt bon símptoma.