Des que Pablo Machín va arribar ara fa tres anys a la banqueta del Girona, el club no ha fet altra cosa que superar-se. Ha anat batent rècords amb el pas de les temporades, convertint cada objectiu a curt, mitjà o llarg termini en un repte que la plantilla, amb més o menys esforç, gairebé sempre ha pogut deixar enrere. L'equip, que va embalat cap a Primera, ha demostrat no tenir límits i és a punt de batre una nova marca. Es tracta d'aconseguir cinc victòries consecutives a la Lliga, el que sí que s'ha produït amb el Girona a Segona A en una ocasió, però encara mai amb Machín com a entrenador de la primera plantilla. Perquè sigui una realitat, toca desfer-se aquest diumenge del Cadis a Montilivi.

De moment, són quatre els triomfs que els gironins han enllaçat en aquestes darreres jornades del campionat. La ratxa va començar amb un 1-0 contra el Mallorca i ha continuat amb les alegries davant de Mirandés (0-2), Getafe (5-1) i Reus (1-2). Si es guanyés contra els gaditans, Machín aconseguiria que el seu Girona enllacés cinc victòries consecutives a la Lliga amb ell al timó. No serà la d'aquest cap de setmana la primera oportunitat que al sorià se li ha presentat per fer-ho possible. En totes les anteriors, sempre ha acabat fracassant. Dues d'elles, han arribat aquesta mateixa temporada i la bona ratxa sempre s'ha acabat trencant amb una derrota.

Es va guanyar sense parar de la jornada 14 a la 17, derrotant l'UCAM Múrcia (0-1), Lugo (3-1), Osca (1-2) i Llevant (2-1). A la cinquena, es va perdre a Alcorcón (2-1). Tot i això, una jornada més tard el Girona va iniciar una nova dinàmica guanyadora que el portaria a encadenar quatre victòries més: Nàstic (4-2), Saragossa (0-2), Còrdova (2-0) i Sevilla Atlètic (2-0). Un cop més, es va perdre al cinquè partit: 1-0 a Elx.

Fins a dues vegades més, ara fa dues temporades (14/15), els gironins amb Machín al capdavant eren capaços d'enllaçar quatre victòries. Primer, amb una ratxa que es va allargar de la jornada 21 fins la 24: 1-2 a Lugo, 0-1 a Santander, 3-0 a casa amb l'Alcorcón i 0-1 a Tenerife. Un empat amb l'Sporting a Montilivi (0-0) va posar-hi el punt i final. Una mica més tard, de la jornada 34 a la 37, un nou mes immaculat: 2-1 amb el Leganés, 0-3 a Huelva, 3-0 a casa contra l'Osasuna i 2-4 al Miniestadi. A la cinquena, un empat in extremis a l'estadi contra el Saragossa, el dia que Carles Mas va salvar un punt amb un gol als darrers minuts (1-1).

El rècord, a mans d'Agné

Potser no s'ha quedat a les portes de Primera en més d'una ocasió, ni tampoc ha dirigit una permanència miraculosa a la Segona Divisió A, però el rècord de més victòries seguides amb el Girona a la categoria d'argent és a mans de Raül Agné. Machín només l'igualaria si els gironins aconseguissin sumar els tres punts aquest diumenge contra el Cadis. Serien cinc els triomfs seguits, el mateix que es va viure la temporada 10/11 durant les jornades 23 i 27, totes dues incloses. Un 2-1 a casa en un derbi contra el Nàstic va ser el primer pas. Després van venir les victòries a Osca (0-1), amb l'Alcorcón (3-1), al camp del Vila-real B (0-1) i davant el Granada (2-0), el dia que Montilivi va haver de tancar les portes davant l'allau d'espectadors que van omplir l'estadi. Ara bé, la crua realitat va colpejar amb força just després: 4-0 a Huelva, en el que seria l'inici d'una sèrie de tres derrotes que abaixaria els ànims d'una afició que començava a creure que jugar el play-off per pujar a Primera era possible.

Rubi també en té quatre

Amb una temporada (12/13) al capdavant del Girona, Joan Francesc Ferrer, Rubi, en va fer prou per deixar l'equip a tocar de l'ascens, però també per encadenar quatre victòries seguides a la Lliga. Només ho va fer una vegada i a la cinquena, també es va perdre. Va ser aviat, de la jornada 11 a la 14. Es va guanyar el Numància (3-1), Múrcia (0-1), Racing de Santander (1-0) i Lugo (1-2). La ratxa es va tallar amb dues ensopegades: 0-1 a casa amb l'Elx i un dolorós 4-1 a Alcorcón. Aquell any, l'equip de Rubi també va ser capaç d'enllaçar tres victòries. Ho va fer en dues ocasions (de les jornades 29 a 31, i 33 a 35).

Altres ratxes

En cap altra ocasió, el Girona ha encadenat quatre o més victòries a Segona A en aquesta etapa moderna. La temporada del debut (08/09), com a molt se'n van enllaçar dues un parell de cops. La ratxa destacada d'aquell any, però, van ser els set empats sense interrupció (de la jornada 22 a la 28) que van allunyar els gironins de la part alta de la classificació. Un curs més tard (09/10), amb Narcís Julià es van sumar dues victòries seguides fins a quatre cops, però mai va caure la tercera. Com tampoc va passar durant tot l'exercici 13/14. Javi López va ser incapaç de guanyar més d'un partit seguit; sí que ho van fer Ricardo Rodríguez i Pablo Machín, els altres tècnics d'aquell curs: això sí, cap d'ells va poder enllaçar-ne tres i es van haver de conformar amb només dos.