Aquesta tarda hi haurà mosaic a Montilivi. Bon senyal. Això vol dir dues coses. La primera, i més important, és que s'espera un partit vital a l'estadi. D'aquells en què cal animar. A més, en aquest cas, la fita és de les bones: pujar a Primera mai havia estat tan a prop i qualsevol partit compta per seguir fent créixer aquest somni. La segona, és que hi haurà caliu; que l'afició respondrà. Tant, que uns dies enrere s'esgotaven les entrades, de manera que superar els 7.000 i escaig espectadors que van xalar fa quinze dies amb el 5-1 contra el Getafe està garantit. Tot plegat fa que el Girona-Cadis d'avui es converteixi no només en una festa, sinó en una nova prova de foc, l'enèsima, per demostrar que aquest equip està sobradament preparat per fer el salt de categoria que es persegueix els últims anys. Aferrat a la segona plaça i amb 11 punts de marge respecte al tercer, precisament és el seu immediat perseguidor el que avui visita l'equip de Machín. Guanyar-lo suposaria gairebé eliminar-lo de la lluita (l'enviaria 14 punts per sota a més de tenir el goal average) fent un pas de gegant cap al gran objectiu. A més, per arrodonir-ho, significaria la novena victòria consecutiva a casa i el cinquè triomf seguit d'un equip que va llançat des de fa temps.

«Guanyar ens donaria moltíssim», deia Machín divendres. No faltava raó al sorià. Cada setmana és important, però des de fa un parell o tres de jornades que el Girona encara un període clau per acabar de consolidar les seves aspiracions a l'ascens. Superades dues sortides amb trampa, com ho són les de Miranda i Reus, i doblegat sense miraments un rival directe com el Getafe, avui el rival a batre és un Cadis que, tot i haver pujat de Segona B, s'ha convertit en la revelació d'aquesta temporada i en un dels candidats a jugar-se l'ascens. Els gaditans, amb un vell conegut com Alfredo Ortuño com a referència ofensiva, visiten Montilivi sense el lesionat Salvi, l'única baixa.

Més contratemps té Machín. Richy, absent durant tota la temporada, està descartat. També Mojica, a qui una lesió muscular encara el tindrà una o dues setmanes fora de combat. Rubén Alcaraz va ser expulsat a Reus i està sancionat; Alcalá va veure la cinquena i tampoc podrà jugar. A aquest últim, indiscutible, se li haurà de buscar un relleu i el més indicat és Kiko Olivas.

Borja s'ha recuperat de les molèsties que va patir a Reus i jugarà; també Aday serà titular tot i patir rampes. A dalt, es podria apostar per tornar a un sol davanter i tornar a donar la titularitat a Portu. Si és així, caldrà veure si el davanter escollit és Longo o Sandaza.