El Girona s'ha vist sorprès pel Cadis a Montilivi i ha encaixat una inoportuna derrota que fa que el tercer classificat, precisament l'equip gadità, s'acosti a 8 punts dels gironins a la classificació. Tot i que els de Machín ho han intentat fins a l'últim minut, la remuntada s'ha quedat a mitges.

Dos gols gairebé consecutius del Cadis s'han convertit en una autèntica gerra d'aigua freda per a un Girona que ha començat prou entonat el partit. Longo ha estat el primer en avisar amb una rematada potent que ha sortit llepant el travesser i semblava que els de Machín, avui sancionat, serien els primers en colpejar. Però ha estat el conjunt visitant el que, en només cinc minuts, ha obert forat al marcador.

En el primer xut entre pals de tot el partit, passat el quart d'hora, Alfredo Ortuño ha fet emmudir Montilivi. Una pilota perduda per Juanpe ha acabat a peus del davanter visitant, que ha superat René amb un xut sec que ha entrat després de picar a la fusta. Sense temps per reaccionar, una bona combinació a tres quarts de camp dels gaditans ha permès a Álvaro entrar tot sol a l'àrea. Allà, amb molta sang freda, ha fet pujar el 0-2. Amb dues fuetades n'ha tingut prou el Cadis per agafar un important avantatge i fer entrar les presses als gironins.

No ha estat fins al minut 40 que el Girona ha generat cert perill a la porteria defensada per Alberto Cifuentes. Poc després que Aday enviés un xut de falta massa desviat, el vallesà, que ha vist una targeta al primer minut i que no podrà jugar a Oviedo per sanció, ha rematat un servei de cantonada amb el cap fent aparèixer el porter del Cadis. La jugada ha continuat fins que Granell ha provat una vaselina massa tova que s'ha perdut per damunt del travesser.

Ha estat un xic més entonat el conjunt gironí en aquests primers 45 minuts, però l'efectivitat visitant ha estat clau per decantar la balança a favor d'un Cadis que, amb només dues arribades, n'ha fet prou per marxar al descans amb un 0-2 al seu favor.

Machín ha decidit fer entrar Borja en el lloc de Granell i el Girona ha sortit amb una marxa més al segon temps. Ha trigat ben poc en generar perill, quan una gran acció personal de Maffeo ha acabat amb una centrada d'aquest al cor de l'àrea i allà, Sandaza ha rematat de cap massa desviat.

Molt més clara ha estat la rematada de Maffeo que ha acabat picant al pal, en una jugada en la que l'efecte òptic ha fet que Montilivi cantés gol. No ha entrat, però això ha esperonat encara més el Girona, que ha tancat el Cadis al seu propi camp tot buscant un gol que el tornés a posar fins del partit. Al 63 ha estat Borja García el que ha enviat la pilota a la fusta amb un cacau des de fora de l'àrea. La sort no estava al costat dels blanc-i-vermells, que durant aquest primer quart d'hora del segon temps s'han fet amos i senyors del duel.

Tanta insistència ha obtingut el seu premi als 20 minuts de la represa. Longo s'ha tret del barret una rematada acrobàtica a l'interior de l'àrea que ha batut Cifuentes. Ha estat l'1-2, i només un minut després, ha estat Portu el que ha fregat l'empat amb un remat que ha sortit llepant el pal esquerre de la porteria. Al 71, ha estat Juanpe el que ha enviat la pilota per damunt del travesser amb un cop de cap; l'enèsima oportunitat d'un Girona que ha obligat al Cadis a defensar-se amb ungles i dents. Pere Pons ho ha provat al 77 i de nou, el porter Cifuentes ha hagut d'aparèixer.

Al final no hi ha hagut premi. El Girona ha estat l'amo i senyor del segon temps, comptant amb nombroses ocasions per empatar, però sense la fortuna de cares.

Fitxa tècnica

Girona: René, Maffeo (Cristian Herrera, min. 77), Ramalho, Kiko Olivas, Juanpe, Aday (Coris, min. 81), Pere Pons, Granell (Borja Grcía, min. 46), Portu, Sandaza i Longo.

Cadis: Cifuentes, Carpio, Aridane, Garrido, José Mari, Álvaro, Oliván, Sankaré, Abdullah (Rubén Cruz, min. 61), Ortuño (Nico, min. 84) i Iván Malón (Servando, min. 76).

Gols: 0-1, Ortuño (min. 17). 0-2, Álvaro (min. 20). 1-2, Longo (min. 64).

Àrbitre: Dámaso Arcediano Monescillo (comitè Castella La Manxa).

Targetes: Ha amonestat Aday, Longo (Girona); José Mari, Aridane (Cadis).

Estadi: Montilivi (Girona). 8.479 espectadors.