El Girona arriba a 12 jornades del final de lliga amb el major avantatge (8) entre un segon i un tercer de les últimes sis temporades, des que es va instaurar que l'últim ascens a Primera es decideixi via play-off entre els equips classificats entre el 3r i el sisè lloc. L'equip de Machín va desaprofitar una bona oportunitat per trencar la lliga, però tot i el desencís de la derrota, i com deia Pablo Machín als vestidors, es disposa d'un coixí prou ampli com per mantenir l'optimisme. El Girona (58) és el segon millor segon de les últimes sis lligues (només superat pel Celta del curs 2011/12, amb 59 punts) i dobla el marge de +4 que tenien aleshores els gallecs sobre el Valladolid, que fins ara era la màxima diferència entre el darrer equip que puja directe a Primera i el primer que s'ho ha de guanyar en la promoció a aquestes alçades de campionat (jornada 30).

La temporada passada, per exemple, l'Alabès, que va acabar pujant amb el Leganés, sumava 5o punts i en treia dos al Nàstic, que era tercer; Dos punts també era l'avantatge de l'Sporting sobre el Valladolid el curs 2014/15, i els asturians van acabar ascendint gràcies al millor average general amb el Girona. Era l'any dels 82 punts.

La temporada 2009/10 va ser l'última en què pujaven a Primera els tres primers classificats de Segona. A partir de la lliga 2010/11, l'ascens directe era pels dos primers, i del tercer al sisè s'havien de guanyar el darrer lloc en una promoció. El canvi es va fer per posar més emoció a la lliga i evitar que els equips es deixessin anar si no podien atrapar els tres primers classificats.

La Lliga 2010/11, en la jornada 30, el Rayo duia 58 punts, +3 sobre el Celta, tercer; en la 2011/12, el Celta en duia +4 al Valladolid; en la següent, l'Alcorcón +2 a l'Almeria, i en la 2013/14, el Deportivo avantatjava el Recreativo en +3. Enguany el Girona encara les últimes 12 jornades amb un +8 inaudit fins ara.