L'experiència és una virtut que s'adquireix amb el temps i en aquestes dues darreres temporades, el Girona n'ha acumulat un piló. El conjunt blanc-i-vermell és ara un equip madur, amb ofici i que lluita per un objectiu tan ambiciós com ho és l'ascens a Primera sense amagar-ho. Per aquest motiu, la derrota contra el Cadis s'ha assumit amb naturalitat. «La mateixa amb què hem gestionat les victòries i les bones ratxes», recorda Pablo Machín. Només faltaria. Ni és la fi del món ni s'ha perdut res. Els 8 punts de què disposa el Girona respecte al tercer classificat continuen sent un marge considerable i inèdit a la història de la competició. Fins i tot Machín troba «atípic» tenir tants de punts d'avantatge sobre el Cadis. «No seria normal tenir-ne 14 en el cas d'haver guanyat el Cadis -hi vam estar a punt tot i no puntuar- i tambés és un escenari atípic tenir-ne 8. Té molt de mèrit», assegurava ahir el tècnic sorià abans de marxar cap a Oviedo, on avui espera un altre duel de la màxima. Passi el que passi avui a terres asturianes, el Girona estarà molt atent demà al duel entre Cadis i Tenerife, tercer i quart classificats.

La visita al Nuevo Carlos Tartiere no arriba en un bon moment per al Girona. No pas perquè l'equip estigui tocat per haver perdut la jornada passada, sinó per la successió de baixes de jugadors importants que hi ha hagut aquesta setmana. I és que a banda, de les conegudes absències de Richy Álvarez i Johan Mojica, lesionats i Aday per sanció, Jonas Ramalho, amb una sobrecàrrega, tampoc va viatjar. Per acabar-ho d'adobar, diversos jugadors van passar mala nit degut, segons Machín, «potser a un virus intestinal». Això va fer que el tècnic de Gómara apostés per endur-se 19 futbolistes a Oviedo. Pedro Alcalá i Rubén Alcaraz tornen a la llista després de complir sanció, mentre que el porter del Peralada Gianni Cassaro ocupa el lloc de Yassine Bounou, que ahir tenia partit amb el Marroc. La novetat més destacada de la convocatòria és la inclusió de Juan Cámara quatre mesos després de l'última vegada (a Osca).

Machín estarà molt pendent de l'evolució dels jugadors afectats pel virus i en quin estat es troben aquest vespre per decidir per quin onze titular aposta. En aquest sentit, sembla clar el retorn d'Alcalá a l'eix de la defensa, desplaçant Kiko Olivas al costat dret en el lloc de Ramalho. Si no hi ha sorpreses, el carril esquerre serà per a Sebas Coris que, sense Aday ni Mojica, tornarà a una posició «on ha jugat molts partits». Tot i això, Machín no va descartar les opcions de canviar un carriler de banda (Cifuentes o Maffeo) o fins i tot de situar-hi Cristian Herrera. El gran dubte és si el sorià repetirà amb dos davanters d'entrada o bé si apostarà per jugar amb el quadrat al mig del camp format per Pons, Granell (o Alcaraz), Borja García i Portu. Sigui com sigui, el partit es jugarà sobre una superfície en males condicions que, a més a més, empitjorarà encara més perquè durant tot el dia s'espera pluja a Oviedo.

El Girona es trobarà al davant amb un rival imponent com a local (5 triomfs seguits i el tercer millor de la categoria) que, amb l'alè dels seus aficionats, es converteix en temible. L'entrenador dels asturians, Fernando Hierro, que ha treballat tota la setmana la manera de contrarestar el sistema del Girona, té la sensible baixa de l'extrem Saúl Berjón. El seu lloc, en principi, l'ocuparà l'ex del Còrdova, Nando. Óscar Gil és baixa per lesió.