Pablo Machín té el mateix posat quan el Girona està a vuit punts del tercer, a onze, a cinc o només a dos. Està tranquil. Veu el seu equip cada dia entrenar-se i sap que, passi el que passi, la confiança de saber que les coses es fan com cal, no desapareix així com així. Per això, era ahir el primer a treure ferro a la derrota de fa uns dies contra el Cadis i d'encarar amb ganes i ambició la cita d'aquest vespre al camp de l'Oviedo. Per al sorià, caure contra un rival directe no ha afectat gens el vestidor, donant per descomptat que als gironins encara se'ls respecta, i molt, a la categoria. «Som l'enveja de tots els rivals de la lliga excepte d'un, el Llevant, que porta una marxa més», deia a Montilivi, poc abans d'iniciar el desplaçament cap a Astúries. Una roda de premsa en què va recordar que les «bones sensacions» que ha ofert l'equip les últimes jornades el converteix encara en un conjunt «fiable», que genera «moltes ocasions» i que gairebé sempre juga més «en camp rival» que no pas a prop de la seva àrea.

Tot això el fa estar convençut quan diu, com feia ahir, que l'objectiu per avui a Oviedo és el de «sumar els tres punts». Tot plegat, en un partit «atractiu» en un dels millors escenaris de la categoria, el Nuevo Carlos Tartiere, on s'espera una boníssima entrada. «Espero que això faci sortir els meus jugadors només motivats i no pas espantats. És un públic que colla moltíssim, com el de l'Osasuna l'any passat o el del Cadis aquesta temporada. Però tinc uns jugadors valents i aquest és un estadi on s'ha de demostrar quina mena de futbolistes i equip som», deia.

A banda de lamentar que el terreny de joc «no estarà en les millors condicions» i d'admetre que «això no ha de servir d'excusa perquè ens perjudicarà a tots dos», Machín també va destacar els «bons resultats» que l'Oviedo ha estat capaç de sumar al seu estadi. «Té el suport del seu públic i el camp supera en molts espectadors alguns de Primera. Això pot ser un hàndicap per a nosaltres». Dels asturians, en destacava l'«experiència» de la majoria dels seus futbolistes, subratllant la «capacitat golejadora» de Toché i Linares, els seus «principals perills ofensius». «Jugar a casa els fa tenir molta confiança», afegia.