Rostres de preocupació però al mateix temps de confiança eren els que mostraven ahir els jugadors del Girona durant el viatge de retorn des de terres asturianes després de la derrota de dissabte a la nit al camp de l'Oviedo (2-0). La segona desfeta consecutiva de ben segur que encendrà les primeres alarmes entre els aficionats més pessimistes; ara bé, de portes endins, el convenciment i la confiança són màxims. Les possibiliats de pujar hi són totes i a manca d'onze jornades, el Girona és qui té la paella pel mànec, encara que darrerement sembla que, almenys pels resultats, pugui cremar una mica. En aquest sentit, el director esportiu, Quique Cárcel, llançava ahir un missatge de calma a l'entorn. «Cal transmetre tranquil·litat. Les dues derrotes no ens han de condicionar perquè podem tornar a agafar una bona ratxa», assenyalava.

El barceloní lamentava, això sí, que aquests dos últims mals resultats hagin arribat quan «semblava que l'equip estava en el millor moment». Tot i així, Cárcel no té cap dubte envers el rendiment i les possibilitats de l'equip. «Crec en ells. Serà difícil (aconseguir l'ascens a la Primera Divisió) però estic convençut que la cosa acabarà bé».

Més enllà del resultat, les sensacions dels partits contra Cadis i Oviedo no van ser gens dolentes. Al contrari, per a Cárcel, «a la segona part del Cadis i a la primera a Oviedo, el Girona va ser força superior als rivals i, a les altres parts, no va ser pas inferior». En aquesta línia el màxim responsable esportiu considerava també que els primers 45 minuts disputats al Nuevo Tartiere va ser «el millor que ha jugat a fora el Girona aquesta temporada», malgrat el temor que hi pogués haver algun dubte després d'haver perdut només una setmana abans contra un rival directe com ho és el Cadis. Per aquest motiu, Cárcel es mostrava del tot tranquil. «Això em dona molta seguretat que l'equip ho té clar».

Sigui com sigui, el que té clar Cárcel és que aquestes dues darreres jornades «el que ens ha faltat és l'efectivitat» i per això, no s'ha pogut sumar cap dels últims 6 punts que hi ha hagut en joc. Això podria generar algun tipus de dubte o, fins i tot, per als més negatius, fer entrar veure els primers fantasmes. El director esportiu no ho veu pas així perquè no considera que a l'equip li tremolin les cames ara, quan la situació és la més delicada dels últims mesos. «Els resultats potser no ens estan acompanyant, però jo amb el que em quedo és amb les sensacions que està transmetent l'equip. Tot i perdre, en cap d'aquests partits ha afluixat i a més ha demostrat que no té por de res», assenyalava un Cárcel que afegia que ara, per «gestionar bé» aquestes dues ensopegades consecutives, cal centrar-se a «fer una bona setmana d'entrenaments per preparar el duel amb el Rayo Vallecano». Aquest proper compromís serà el dissabte, a partir de dos quarts de nou del vespre i a Montilivi, contra un equip de la part baixa de la classificació que ja va guanyar els gironins (1-0) en l'enfrontament de la primera volta del campionat.