Les dues derrotes consecutives a la Lliga contra Cadis (1-2) i Oviedo (2-0) podien haver provocat un estat de nervis i tensió que no ha arribat gràcies a la desfeta dels andalusos diumenge contra el Tenerife (0-1) al Ramón de Carranza. El triomf dels canaris va permetre al Girona tancar la jornada amb els mateixos 8 punts de marge sobre el tercer que tenia i encarar la setmana amb molta més tranquil·litat de la que es podia imaginar dissabte a la nit. Així, i amb la visita del Rayo de dissabte a l'horitzó, el conjunt blanc-i-vermell podrà gaudir aquest vespre de la final de la Copa Catalunya contra el Nàstic a Olot. Tothom té clar que l'important és el duel contra els madrilenys dissabte però l'alliberament provocat per la derrota del Cadis fa que el Girona es prengui el partit amb més alegria. I és que en joc hi ha un títol que l'entitat no té i que sempre ve de gust guanyar. Això, al marge que serà una nova oportunitat per als jugadors amb menys minuts a la Lliga per «mostrar-se i demostrar» que poden ser més útils a la competició regular. Tal com va passar contra el Prat i el Badalona, avui serà el torn de Pablo Marí, Cifuentes, Cámara, Eloi Amagat, Felipe Sanchón o Cristian Herrera, entre altres. «Ells han tingut el mèrit d'arribar a la final i tenen l'oportunitat també d'agafar minuts de competició. Els anirà bé perquè passen les jornades i no tenen minuts», deia ahir Machín. El tècnic sorià també comptarà amb homes amb més pes a l'equip com Fran Sandaza, suplent a Oviedo, o Aday Benítez, absent per sanció al Nuevo Tartiere.

Els que no seran segur avui a terres garrotxines seran, a banda de Johan Mojica i Richy Álvarez, lesionats, Pere Pons, Juanpe i Ramalho, que arrosseguen molèsties i a qui Machín no vol forçar. Tampoc s'espera Alcalá, que ahir va fer poca cosa a l'entrenament. De la seva banda, Bounou, a qui Machín, segons va explicar, hauria volgut tenir a disposicó perquè jugués tampoc hi serà perquè juga avui amb el Marroc contra Tunísia. La convocatòria oficial la farà el sorià i amb tota seguretat hi serà Marc Carbó del Peralada. El saltenc, en principi, hauria de completar l'eix de la defensa amb Marí i Alcaraz. Del filial també hi serà segur Gianni, que podria ser el porter titular, i també el carriler dretà Chele. La normativa permet que es puguin citar futbolistes del filial que siguin sots23 i, en el cas del porter, sots25. Això sí, damunt del terreny de joc sempre hi haurà d'haver com a mínim 7 jugadors del primer equip.

Com el Girona, el Nàstic està centrat en la lliga, en el seu cas per evitar el descens. La victòria a Valladolid (1-2) els ha tornat a donar impuls però la feina encara no està feta. «El Nàstic està en un bon moment. Amb el revulsiu que ha suposat l'arribada del nou tècnic, només han perdut dos partits. Ens ho posarà complicat», assenyala Machín.