La manca d'encert des dels onze metres ha deixat el Girona sense poder-se proclamar campió de la 28a Copa Catalunya. El partit amb el Nàstic, força igualat i sense massa ocasions per a banda i banda, ha acabat amb empat a zero i la loteria dels penals ha permès al conjunt grana guanyar el títol. Longo i Pablo Marí no han encertat els seus llençaments i l'equip de Montilivi ha encadenat el seu tercer partit consecutiu sense guanyar.

Amb un onze ple de suplents, tret de René Román, Aday Benítez i Kiko Olivas, Machín ha donat l'oportunitat als menys habituals per intentar retrobar el camí de les victòries, perdut en les dues últimes setmanes amb les derrotes consecutives a la Lliga contra el Cadis i l'Oviedo. "Les finals estan per guanyar-les i amb aquesta idea anem a Olot", prometia el tècnic el dilluns durant la prèvia i avui ha apostat per un equip titular prou competitiu, amb la presència del jove Marc Carbó a la defensa. Al davant, un Nàstic que ha barrejat jugadors del primer equip amb futbolistes de La Pobla; els de Merino, més preocupats per salvar la categoria, tot i això han estat els que han gaudit de la primera gran oportunitat del partit. Ha estat al minut 13, quan Uche ha rematat de cap una falta penjada per Juan Muñiz i René ha hagut d'intervenir amb una aturada espectacular.

Pocs minuts abans, Aday havia protagonitzat la primera arribada dels gironins, tot i que el xut del vallesà, després de desfer-se d'un contrari, ha sortit bastant desviat. Ha semblat que els gironins els costava arrencar. Més insegurs del que els és habitual i sense presència en atac, els de Machín no han despertat fins després del cop de cap d'Uche. De mica en mica, el seu mig del camp s'ha anat imposant i les ocasions, tot i que s'han fet esperar, han arribat. Dues i de molt clares, abans de la mitja hora de joc. En la primera, Eloi ha conduït un contracop des del seu propi camp, s'ha plantat a l'àrea rival i, sense cap passada clara per a un company, ha provat fortuna amb un xut sec i ras. El porter Perales, molt atent, ha tret una bona mà i ha enviat la pilota a córner. Només un minut després, i a passada d'Aday, ha estat Juan Cámara el que ha tingut el gol a les seves botes. Ha rematat de primeres, però l'esfèrica ha sortit molt a prop del pal esquerre. També l'ha tingut Felipe Sanchón, aquest una estona abans d'aquestes dues oportunitats; el seu tret, massa tímid, també ha acabat perdent-se per la línia de fons.

S'ha fet el Girona amb la batuta del partit i és aquí quan ha semblat que el gol era qüestió de minuts. Però el Nàstic ha tornat a prémer l'accelerador. En només un parell de minuts, ha encadenat tres serveis de cantonada en els que la defensa, unes vegades, i René en una altra, han esvaït el perill. Poc abans del descans, els gironins han reclamat penal en unes possibles mans de Xavi Molina a l'interior de l'àrea grana, però l'àrbitre, Óscar Sauleda Torrent, no ha xiulat res.

Bastant entonat ha sortit el Nàstic a la segona meitat, gaudint de dues bones ocasions en només un parell de minuts. La més clara, als 56 segons de la represa. Jean-Luc s'ha inventat una boníssima passada a l'espai que ha deixat a Uche tot sol a dins l'àrea. René ha hagut d'intervenir desviant el xut del davanter. Poc després, ha estat José Carlos el que ha buscat el gol. La seva rematada, amb molta intenció i efecte, s'ha perdut a prop de la creueta. La resposta del Girona, ha estat un xut molt desviat de Rubén Alcaraz que s'ha perdut per sobre del travesser. Machín, no massa content amb els seus jugadors en aquest segon temps, ha assegut a Cámara i Felipe donant entrada a Coris i Sandaza.

Al 77, han estat els jugadors del Nàstic els que han reclamat penal. Uche ho ha fet tot bé, marxant d'uns quants jugadors i entrant a l'àrea, on ha caigut després de topar amb Pablo Marí. Semblava que l'àrbitre xiularia la pena màxima, però ha deixat seguir davant la indignació dels futbolistes grana i de la seva banqueta.

Fluix i força espès estava el Girona en aquest segon acte i Machín ha optat per sacsejar de nou l'equip. Fins a quatre canvis ha fet al minut 80, donant a entrada a Portu, Granell, Longo i Chele. Cifuentes, Aday, Alcaraz i Cristian han enfilat cap a la banqueta. El partit llavors ha pujat les seves revolucions i els gironins s'han llançat a per totes a la porteria de Perales tot buscant un gol que evités la loteria dels penals. Al 85, Sandaza ha rebut la pilota a l'àrea, ha marxat de dos contraris fins que la defensa ha tallat a última instància la passada del manxec que buscava a Portu. Dos minuts més tard, una bona centrada de Granell per baix s'ha passejat per l'interior de l'àrea sense trobar rematador.

Més clara ha estat l'oportunitat del Nàstic just quan es complia el temps reglamentari. Juan Muñiz, des de més enllà de l'àrea gran, ha etzibat un bon xut en un llençament de falta directa que ha trobat una molt bona resposta de René. L'andalús ha posat la mà per enviar la pilota a córner just quan la final entrava ja en el temps de descompte. No hi ha hagut temps per a més, els 90 minuts han acabat amb empat sense gols i la final s'ha decidit des dels onze metres.

Nàstic: Perales, Gerard Valentín (Gabri, min, 76), Xavi Molina, Ruxi (Roger, min. 71), Ferran Giner, Vadillo, Zahibo, Juan Muñiz, José Carlos, Jean Luc i Uche.

Girona: René, Cifuentes (Chele, min. 80), Kiko Olivas, Marc Carbó, Pablo Marí, Aday (Portu, min. 80), Rubén Alcaraz (Granell, min. 80), Eloi Amagat, Juan Cámara (Coris, min. 64), Felipe Sanchón (Sandaza, min. 64) i Cristian Herrera (Longo, min. 80).

Tanda de penals: 0-1: Granell, gol. 0-1: Uche, atura René. 0-2: Sandaza, gol. 1-2: Juan Muñiz, gol. 1-2: Longo, fora. 2-2: José Carlos, gol. 2-3: Eloi Amagat, gol. 3-3: Xavi Molina, gol. 3-3: Pablo Marí, falla. 4-3: Giner, gol.

Àrbitre: Óscar Sauleda Torrent. Ha amonestat Fran Sandaza (min. 83), José Carlos (min. 87).

Estadi: Municipal d'Olot. 3.317 espectadors a les graderies.