No ha encaixat bé el Girona l'arribada de la primavera. L'equip de Pablo Machín ha perdut el tercer partit consecutiu, el segon a casa, davant un bon Rayo Vallecano (1-3) en un partit on els gironins sempre han anat per darrere al marcador i han estat lluny del seu millor nivell. El gol dels locals l'ha fet Alcalá i Sandaza ha acabat el partit lesionat.

La igualtat ha regnat en els primers minuts de partit. El Rayo Vallecano arribava a Montilivi amb necessitat de puntuar i començava el duel dominant la possessió de la pilota, tot i que ha estat el Girona el primer en avisar. Després d'un magnífic control orientat, Portu cedia la pilota a la banda dreta per Maffeo, que ha posat una excel·lent centrada per Sandaza que rematava alt per poc. Era el primer avís del partit, però al minut 8 Embarba feia estirar a René amb un xut potent des de la frontal que enviava a córner. I en la posterior acció, ha estat Fran qui ha obligat al porter andalús a fer una altra intervenció de mèrit. Segona oportunitat del conjunt madrileny que no perdonava a la tercera. Santi ha enviat al fons de la xarxa una pilota rematada amb el cap davant un René que s'ha quedat a mitja sortida.

No feia bona pinta el partit. El Girona s'estava mostrant nerviós quan havia de generar perill a la porteria d'un Gazzaniga, més aviat inèdit als primers 20 minuts de partit. El Rayo, per contra, estava fent un joc alegre i tenia el partit sota control. Fruit d'això, ha marcat el segon als vint minuts del duel. En una jugada d'estratègia, Roberto Trashorras marcava el segon després de rematar totalment sol un servei de cantonada. Gerro d'aigua freda per un Girona que veia com es repetia l'escenari de l'últim partit a Montilivi contra el Cadis.

A diferència d'aquell dia, el conjunt de Pablo Machín ha aconseguit retallar diferències abans d'anar cap als vestidors. Realment no ho estava passant bé el conjunt gironí i aleshores ha aparegut l'estratègia. Alcalá, sol i des del punt de penal, ha rematat al fons de la xarxa amb el cap un córner servit per Borja García. Un gol per l'esperança i que ha servit per reactivar l'equip que encara abans del descans ha pogut empatar amb un xut de Borja que ha atrapat amb problemes el porter visitant.

A la segona meitat el partit seguia evidenciant una màxima igualtat entre tots dos conjunts. El Rayo no patia en excés en defensa i sempre originava contraatacs perillosos que, per sort dels gironins, no arribaven a bon port. En atac, però, els de Machín tampoc estaven sent perillosos. Montilivi intentava empènyer l'equip, que no aconseguia trobar el camí correcte i no es semblava estar a prop l'empat. És més, era el Rayo el que trencava novament el partit. A l'hora de joc, Javi Guerra ha marcat el tercer gol del Rayo Vallecano deixant sense gaires opcions de puntuar al Girona.

La precipitació i la poca precisió estava fent mal al joc del Girona, que no podia arribar a l'àrea contrària amb comoditat. Maffeo, per la banda dreta, tornava a ser l'home més insistent i Machín donava entrada a Aday i Cristian Herrera per intentar tenir més presència ofensiva. Borja García, al minut 76, tenia la ocasió més clara del segon temps pels blanc-i-vermells però amb tot a favor, ha enviat un xut tou que ha atrapat sense excessives dificultats el porter argentí Gazzaniga. Un minut després era Sandaza qui no podia retallar diferències amb un xut franc que desviava el porter de l'equip de Vallecas.

Sense l'empenta final. A falta de bon joc com sí que va passar el dia del Cadis, el Girona necessitava un bri de bona sort que no va acabar arribant. És més, estava més a prop el quart del Rayo que no pas una diana de l'equip gironí. El Rayo jugava amb total comoditat davant la incomoditat dels de Machín, que no van mostrar ni molt menys el seu millor nivell en gairebé cap fase del partit.

Fitxa tècnica

Girona: René, Maffeo, Kiko Olivas, Alcalá, Juanpe, Coris (Aday, min. 63), Pere Pons, Granell (Cristian Herrera, min. 74), Borja García (Eloi Amagat, min. 78), Portu i Sandaza.

Rayo Vallecano: Gazzaniga, Galán, Amaya, Dorado, Àlex Moreno, Trashorras, Fran, Embarba, Ebert (Ze Castro, min. 76), Santi (Baena, min. 66) i Javi Guerra (Manucho, min. 60).

Gols: 0-1, min. 9, Santi; 0-2, min. 19, Trashorras; 1-2, min. 40, Alcalá; 1-3, min. 59, Javi Guerra.

Àrbitre: Prieto Iglesias. Va amonestar amb targeta groga a Alcalá (Girona) i Amaya, Embarba, Santi i Ebert (Rayo Vallecano).

Estadi: Montilivi. 6.887 espectadors.