Alfredo Ortuño deia ara fa tres setmanes que el Cadis visitaria Montilivi amb la intenció de guanyar per «posar emoció» a la Lliga. Abans d'aquell partit, Llevant i Girona semblava que anaven embalats cap a Primera i que seria impossible atrapar-los. Els valencians segueixen al seu ritme, imparables; en canvi, els de Machín han perdut pistonada des que van perdre a casa contra els gaditans. El coixí dels blanc-i-vermells, que havia estat d'onze punts respecte al tercer, s'ha vist reduït en només tres setmanes. Si una jornada enrere encara s'havia aconseguit salvar els mobles, ahir ja no hi va haver cap miracle. El Tenerife, ara tercer, va guanyar l'Oviedo i se situa a sis punts dels de Montilivi, que tot i la mala ratxa continuen amb un cert marge a la segona posició.

Si el Cadis era el primer que retallava distàncies, fent bo l'empat que havia recollit de Múrcia (1-1) i situant-se a 7 punts dels gironins, ahir el millor resultat per als de Machín entre dos rivals directes com Tenerife i Oviedo hauria estat un empat. D'haver acabat amb taules el duel de l'Heliodoro Rodríguez López, el mal hauria estat menor: tots dos equips s'haurien acostat a 8 punts del Girona, una distància bastant considerable encara. Però a l'hora de la veritat, la balança va caure a favor del conjunt canari, que es va imposar gràcies a un penal dubtós i molt protestat pels asturians. Aitor Sanz no va fallar des dels onze metres. Els de Hierro van tenir ocasions per empatar, però no van estar encertats en els metres finals.

Tenerife i Cadis retallen, però no són els únics. Tret de l'Oviedo, que tampoc ha sumat, l'altre equip instal·lat en zona de play-off també escurça distàncies: el Getafe. Els de Bordalás empataven el dissabte amb l'Osca (0-0) i se situaven a 10 punts dels de Machín.

Aquest escenari fa que el partit que la setmana vinent disputaran el Tenerife i el Girona a territori canari sigui encara més transcendental. Abans, però, tocarà visitar (i mirar de guanyar) Sòria.