A Machín li encantava trencar-se el cap, ara tampoc fa pas massa temps, per fer la convocatòria. Tenia tothom disponible i Richy, inèdit, era l'única baixa. Amb una plantilla poblada com la que té el Girona, el tècnic tenia mil i una opcions per triar i remenar. «Beneït problema», solia respondre quan se li preguntava respecte a això. El problema en qüestió ha canviat amb el pas de les setmanes. En poc temps, les baixes, tan habituals a la tardor, han tornat a aparèixer i la infermeria s'ha anat omplint. Tampoc massa, però suficient com per estar pendent d'ella, sobretot ara que els resultats no acompanyen i que la cita de diumenge a Sòria ha agafat encara més importància de la que ja tenia.

Richy continua descartat, però hi ha unes quantes incògnites a solucionar. De dies encara n'hi ha per davant, però saber com arribaran alguns homes al cap de setmana pot ser clau per presentar-se a Los Pajaritos amb un equip més o menys competitiu. Ramalho, absent les dues últimes jornades per un problema muscular, sembla que serà l'únic que arribarà en condicions. Si més no, Machín reconeixia el divendres que si no entrava a la llista per al duel amb el Rayo només era «per precaució».

Més incert és l'estat físic de Johan Mojica. Al colombià se li van veure molt bones prestacions en els primers partits que va jugar després de fitxar al mercat d'hivern, però va lesionar-se contra el Getafe (ruptura de la unió proximal del múscul semitendinós i bíceps femoral de la cama dreta) i encara no ha aparegut. Ni s'ha entrenat amb el grup, tot i que se li van diagnosticar «entre dues i tres setmanes» de baixa. S'ha perdut quatre partits i Machín deia l'últim divendres que «no em preocuparé d'ell fins que el torni a veure entrenant amb normalitat. De moment, es feina del metge, recuperador i fisioterapeutes que es posi bé com més aviat millor». Si Mojica s'exercita sense problemes a partir de demà, tindrà opcions de viatjar a Sòria. Si segueix a mig gas, se l'haurà de descartar una jornada més.

Bastant incert també és l'estat físic de Samuele Longo. El davanter no va acabar l'entrenament del passat dimecres per un problema al peu esquerre i el dissabte, mentre escalfava a la banda, va ressentir-se'n i no va jugar. No se li han fet proves, o almenys el club no n'ha informat. La seva evolució serà la que marcarà si està o no disponible per enfrontar-se al Numància. Semblant és el cas de Fran Sandaza, qui va haver de deixar el camp per precaució el dissabte en notar una petita sobrecàrrega. Ahir se li va practicar una prova rutinària, però no pas expressament per la lesió que va patir. Caldrà veure si durant aquests dies s'entrena o no amb normalitat, tot i que en el seu cas sembla que sí que ho podrà fer i que estarà a punt per viatjar a Sòria. Els altres dos davanters que Pablo Machín té a la plantilla són Cristian Herrera (934 minuts en 25 partits) i Felipe (inèdit a la Lliga).