Ha trobat ja l'explicació a les tres derrotes seguides que acumula el Girona?

Hem de tornar a recuperar la solidesa defensiva i la tranquil·litat que tenia l'equip de madurar els partits. Hem de començar a construir des d'aquí. L'explicació? Les sensacions contra el Cadis i l'Oviedo van ser bones, vam fer mèrits per treure molt més que dues derrotes. Dissabte contra el Rayo sí que és cert que ens van superar. Potser ens havíem deixat anar massa per l'eufòria.

L'avantatge d'11 punts sobre el tercer va arribar massa aviat?

Potser inconscientment et portava més enllà durant els partits. La ment et traeix, a vegades. Repeteixo, contra Cadis i Oviedo vam fer molt bons partits, vam perdre de manera immerescuda, i en canvi en la darrera jornada el Rayo va estar molt bé i ens va superar. És l'hora de tenir tranquil·litat i recuperar la concentració que ens ha fet un equip molt sòlid defensivament. Amb la qualitat que tenim, a partir d'aquí, tenim sempre moltes opcions de fer mal a l'àrea rival.

La prioritat ara és tornar a deixar la porteria a zero?

És que si guanyar és complicat, fer-ho quan has començat perdent encara ho resulta més. El rival es troba molt còmode, reafirma la moral. En el futbol l'avantatge d'un gol canvia els partits. La clau és no precipitar-se, no concedir a darrere.

Vostè és dels que ja s'hi veia, a Primera?

No, no m'hi havia vist a Primera, perquè encara quedava molt. Això no vol dir que no tingués il·lusió, que encara la tinc tota. Abans de perdre contra el Cadis, l'Oviedo i el Rayo portàvem una trajectòria gairebé immaculada, tot ens sortia bé. Era molt complicat mantenir aquest rendiment. L'experiència que tinc en el futbol em diu que sempre, quan menys t'ho esperes, passen coses. Per això hem d'estar tranquils. Encara queden molts partits i s'ha de fer el camí pas a pas.

La gent estava acostumada a guanyar i ja feia números...

Hi havia molta eufòria, potser massa. És veritat que vam tenir la possibilitat de distanciar-nos molt dels rivals, i ara aquest marge s'ha reduït una mica. Jo calculo que això anirà variant, amunt i avall. Però l'important, per mi, no són els punts que tinguem de marge, sinó que l'equip sigui sòlid i reconeixible. Que sigui competitiu com en la major part de la temporada.

Hauria firmat arribar a 10 jornades pel final amb 6 punts d'avantatge sobre el tercer?

L'equip ha arribat on és ara perquè ha fet les coses bé, perquè té virtuts i sap amagar els defectes. Si som capaços d'aconseguir aquest nivell, seguirem sumant i tindrem possibilitats de pujar, més enllà dels punts que hi hagi de marge sobre els perseguidors.

Quants punts s'han de fer en les sortides consecutives a Sòria i a Tenerife?

Tants com poguem. Primer a Sòria, si podem, tots tres, i si no que en sigui un. Però passi el que passi dilluns t'hauràs de tornar a aixecar i a treballar. Si guanyem tampoc haurem fet res, i si perdem tampoc haurem perdut res. Això és una carrera de fons i hem de treballar-la fins el final.

Veu l'ascens decidint-se en les últimes o fins i tot l'última jornada?

Sí, és molt possible. Excepte el Llevant, que ha agafat una trajectòria poc usual, el normal és que les coses importants es decideixin molt cap al tram final. Estem en una situació privilegiada per lluitar per l'ascens i l'hem de gaudir, treballant en el dia a dia i donant tot el suport als jugadors, que són els grans protagonistes.

Acabar jugant un altre cop el «play-off» seria un càstig?

Fa quatre o cinc anys seria l'èxit del segle, i en canvi ara sembla que seria un pas enrere. Ara hi ha un objectiu, que és pujar directe, i en això lluitarem amb el Tenerife, el Cadis i l'Oviedo. Un equip se l'endurà, i els altres tindran l'opció de repesca, una segona oportunitat en la promoció. Tots tenim el dret de pensar que serem nosaltres els qui ho aconseguirem. Quan has dut un clar avantatge pot semblar que el play-off és un pas enrere, però mai se sap què et reserva la vida... Ara hem de lluitar fins al final per aquest segon lloc.

En quina fase estem del projecte que s'ha marcat TVSE Futbol (la propietat des del juliol de 2015) al Girona?

Estem en el moment de consolidar el projecte. S'està demostrant que això no és flor d'un dia ni cap caprici. Estem posant les bases del futur, però encara es queden moltes coses per fer per arribar a ser un club de referència en el futbol espanyol. Cada dia volem ser una mica millors. Aquest és un projecte a llarg termini. No hi ha dubtes. El que passa és que la piloteta és capritxosa...

Quique Cárcel deia fa uns dies que, si es puja, no serà per tornar a baixar.

Evidentment. El projecte vol consolidar el Girona, donar-li futur i continuïtat per molt temps. El futbol ha canviat. Ara la televisió és el principal suport econòmic dels clubs i un equip petit, si fa bé les coses, pot subsistir perfectament a l'elit, com ho demostren molts clubs com el Leganés o l'Eibar. Nosaltres estem en aquest camí.

Cinc victòries en deu partits i a Primera?

És difícil de dir. Hem de pensar primer en el partit de diumenge a Sòria i no anar més enllà. Evidentment, si sumem aviat tornarem a agafar confiança i també farem minvar una mica la moral dels rivals. Tot és important.

Si el Girona puja, Delfí Geli què promet?

No faig promeses perquè vull ser realista. Si pugem, que tant de bo ho aconseguim, ja haurem de pensar en nous reptes per seguir fent crèixer el club. No soc de fer promeses, la meva feina és la d'estar al costat dels jugadors perquè tot estigui a l'abast i tinguin les millors condicions per treure els resultats que esperem.

La Ciutat Esportiva avança?

És un pilar bàsic del futur del Girona. Es fa esperar perquè no és fàcil trobar els terrenys. No és com anar a comprar uns pantalons. Dediquem moltes hores a aquest tema. Hi ha possibilitats, però res tancat. Ho hem dit des del principi, s'està allargant més del que nosaltres comptàvem perquè són negociacions que no depenen només de nosaltres.

Està descartat que es pugui construir a Girona ciutat?

No, no està descartat perquè no hi ha res tancat. Estem buscant terrenys on poguem fer els camps que ens calen. Per a nosaltres és un dels projectes principals.

Què seria el millor de pujar a Primera?

Per al club fer un pas endavant, figurar en una de les millors lligues del món, amb tots els focus al damunt. La ciutat i la província tindria un gran impuls perquè vindrien tots els grans equips i portarien molta gent. El futbol és un esport i, segurament, no és el més important de la vida, però està muntat així i et dona molta notorietat.