Després d'un altre entrenament d'allò més intens, i on Pablo Machín va estar molt a sobre dels seus homes, jugadors i cos tècnic blanc-i-vermells van fer pinya ahir a Montilivi amb una barbacoa per dinar. La situació no és dolenta. Gens. Gaudir de 6 punts d'avantatge respecte al tercer classificat és un botí més que interessant a manca de 10 jornades pel final. La feina no està feta òbviament i això el vestidor n'és plenament conscient. Les tres derrotes consecutives han enrarit una mica l'ambient, sobretot a l'entorn, però també han fet que a Montilivi hi hagi entrat «un punt de nerviosisme o d'incertesa». Així ho reconeixia ahir, un dels capitans, Aday Benítez, que admet que l'equip passa pel «punt més dolent de la temporada» però no considera que hi hagi «cap catàstrofe». El de Sentmenat recorda que el Girona es troba en una «bona situació» i que està mentalitzat per «puntuar» en les dues properes sortides a Sòria i Tenerife per «trencar la mala dinàmica».

En aquest sentit, per a Aday, no guanyar a Sòria no suposaria cap «crisi». «Puntuar és una molt bona oportunitat perquè els altres també han de jugar. Tant de bo siguin tres punts per agafar moral i anar després a Tenerife amb una mica més d'al·lè», assegura. El vestidor pensa únicament en el duel de demà passat a Sòria, on el Girona necessita sumar com sigui per acabar amb la mala ratxa de tres derrotes. «A fora estem bé i això té el seu punt posititiu però sempre té la seva dificultat. Amb el Numància hem de puntuar com sigui, si poden ser tres punts molt millor. Després ja en parlarem del Tenerife», deia. Suplent contra el Rayo, el vallesà reconeixia que el conjunt madrileny va ser «superior» al Girona la passada jornada però destacava la «fortalesa» que ha demostrat l'equip tot el curs per a ser optimistes. «Ho tornarem a demostrar».

Aday no va encaixar bé els xiulets d'alguns aficionats durant el partit contra el Rayo i al final del partit no es va mossegar la llengua criticant els seguidors que xiulaven i que havien marxat abans d'hora. Ahir, més en fred, el vallesà va intentar explicar-se més bé. «Potser la forma de llegir el missatge es va fer al revés. Vull que la gent estigui amb nosaltres, que vingui i ens animi. El que m'emprenya és que algú... Potser aquest algú no ha vist més partits nostres o potser va tenir un dia una mica gris, com nosaltres. Si algú em va entendre malament, li demano perdó. Només volia que la gent ho entengués i molts hi han estat a favor. Vull que aquestes persones vinguin i estiguin amb l'equip», deia. Aday afegia que la voluntat del vestidor és «guanyar partits i donar una alegria a l'afició». Aquest final de temporada, l'afició ha de tenir un paper clau. «Un mal partit el podem tenir i el tornarem a tenir en aquestes 10 jornades que resten. La idea és que estiguin amb nosaltres i siguem un». Aday reconeixia també que quan es guanya tot va més rodat. «Amb 5-1 és més fàcil fer l'onada i per mi també fer dribblings».

D'altra banda el Girona va confirmar ahir que un centenar d'aficionats gironins seran diumenge a Sòria per veure el partit contra el Numància, on l'equip intentarà trencar la mala ratxa.