Tres derrotes consecutives han fet desviar el Girona de la drecera que sàviament havia enfilat camí de Primera Divisió. Badades defensives, encerts dels rivals i, sobretot, un fluix partit contra el Rayo Vallecano dissabte passat, han fet que el conjunt blanc-i-vermell hagi perdut una mica el nord. Ni està desorientat ni se li ha trencat la brúixola, simplement s'ha vist obligat a aixecar el peu de l'accelerador en part també, pels mèrits dels contrincants. L'1-3 contra el Rayo va acabar d'encendre les alarmes al club i ha fet que durant tota la setmana s'hagi treballat a consciència per a tallar la mala ratxa i tornar a enfilar el bon camí. Pablo Machín i el seu equip han treballat físicament, tàcticament i també psicològicament per tal d'aconseguir sortir d'aquest sotrac al més aviat possible i agafar aire per a encarar el tram final de temporada amb un avantatge confortable. De moment, aquell matalàs d'11 punts que es tenia fa gairebé un mes s'ha reduït a 5 després de l'empat d'ahir del Tenerife i l'equip mira pel retrovisor les males intencions dels perseguidors.

El calendari ha volgut que Sòria, la terra de Machín, sigui l'estació següent a la trilogia de derrotes. Machín somia tancar a casa seva un cap de setmana rodó amb el seu aniversari (divendres) i una victòria avui. Malgrat que el Numància té més de mitja dotzena de baixes confirmades, guanyar a domicili mai és senzill i tampoc es preveu que ho sigui avui per a un Girona molt més vulnerable del de fa un més. La sagnia en defensa -s'han encaixat 7 gols en 3 partits- torna a ser preocupant com ho va ser a començaments de temporada. Aleshores, Machín va dir «d'això me n'encarrego jo» i va aconseguir acabar amb la facilitat amb el problema dels gols encaixts. També tindrà feina el tècnic de Gómara a la parcel·la ofensiva, ja que sense el màxim golejador Samuele Longo, es va quedar a Girona amb problemes a la planta del peu, i amb Fran Sandaza tocat, segurament haurà de retocar una mica l'esquema. El castellà va viatjar a Sòria i podria ser titular si és que Machín no es decanta per Cristian Herrera. També hauria de ser a l'onze titular Pedro Alcalá, que durant la setmana ha treballat a un ritme més baix que la resta però finalment ésa la convocatòria. En canvi, ni Mojica ni Ramalho, com tampoc Richy , hi seran per lesió. De la seva banda, Juan Cámara i Felipe Sanchón es van quedar a terres gironines per decisió tècnica.

Tot el que sigui puntuar hauria de ser positiu per a un Girona que necessita com sigui trencar la mala dinàmica. En aquest sentit, Machín podria fer alguna variació a l'onze tipus de les darreres jornades i apostar per Alcaraz -que torna a la llista- o bé per Eloi Amagat al mig del camp en detriment d'Àlex Granell. També té possibilitats de ser titular Aday Benítez, que entraria al carril esquerre en el lloc de Sebas Coris.

Les baixes dels gironins semblen una broma comparades amb l'allau d'absències que té el Numància. Carlos Gutiérrez està sancionat mentre que Manu Del Moral, Luis Valcarce, Ripa, Kike Sola i Julio Álvarez estan descartats per lesió. A més a més, segons l'entrenador, Jagoba Arrasate ni Jairo Morillas ni Alberto Escassi haurien d'estar en condicions de poder jugar. Tot plegat farà que el tècnic basc hagi de completar la convocatòria amb quatre jugadors del filial, algun dels quals podria tenir fins i tot minuts durant el partit. Els sorians encadenen set jornades sense conèixer el triomf però, al mateix temps, sumen quatre empats consecutius, que els permeten tenir quatre punts de coixí sobre el descens.