Yassine Bounou va ser el suplent de l'ara porter del Chelsea, Thibaut Courtois, diversos cops la temporada 2013/14, compaginant aquesta funció amb el veterà Aranzubia. Mai, però, li va arribar l'oportunitat de debutar a Primera amb els matalassers i, malgrat que fa tres estius semblava tenir la confiança de Simeone, va acabar cedit al Saragossa. Amb 26 anys, ara, el seu objectiu és poder-ho fer amb el Girona. «Vaig venir aquí per pujar a Primera, perquè sabia l'ambició del club i que hi podria créixer com a jugador», destacava ahir, al final de la sessió de Torremirona. Bounou no es penedeix d'haver fitxat pels de Montilivi i defensa que «és la millor decisió» que podia haver pres.

El segon classificat de Segona, amb vuit punts de marge sobre el Tenerife, tercer, es pot dir que no ha trobat el seu porter titular. O, si ho volen, que té dos jugadors perfectament aptes per ocupar aquesta demarcació, i per això s'explica que Machín, aquesta temporada, hagi anat jugant amb Bounou i René. El marroquí no jugava des de l'1-2 al camp de l'Osca a finals de novembre. Després, la titularitat se la va adjudicar l'exporter del Llagostera, segurament aprofitant que Bounou havia de passar tot el gener fora, disputant la Copa d'Àfrica. «Vaig saber que seria titular a Sòria el mateix diumenge, quan l'entrenador va fer la xerrada», deia ahir, sense sobresaltar-se. Ho té clar: «en aquest negoci has de tenir la sang freda i no deixar-te endur gaire per les emocions, ni quan jugues, ni quan no ho fas. L'únic que puc fer és seguir treballant als entrenaments per mantenir la confiança de l'entrenador. Ja ho ha dit molts cops, hi ha un vestidor amb jugadors molt bons, preparats per competir, i qualsevol pot tenir l'oportunitat».

Somriu quan se li recorda la gran aturada que va fer a pocs minuts del final, encara amb 0-1 al marcador, a Sòria, a xut de Pedraza gairebé a bona de canó. Està satisfet per haver mantingut la porteria a zero però, sobretot, per haver «ajudat» l'equip a guanyar. Ell té clar que l'objectiu que persegueix el Girona «és molt gran», i per això va venir-hi, per pujar a Primera. «No em vaig equivocar, sens dubte, és el millor que hauria pogut fer. Pel projecte que té el club, pel nivell d'entrenaments, per la qualitat del vestidor, i perquè aquí no hi ha titulars ni suplents, sinó gent disposada a currar-s'ho cada dia».

Emocions fortes

Bounou ha disputat 13 partits de lliga, encaixant 12 gols; René, els altres 20, amb 19 dianes. El marroquí vol pensar ara en el Girona, després d'una temporada «una mica estranya» on ha hagut d'absentar-se de l'equip diversos cops, sigui per la Copa Àfrica o per altres compromisos internacionals de la seva selecció. El porter assegura que «tot el grup sent molta responsabilitat. Som conscients que és un moment clau per al club i per a la carrera de cada jugador. Ara no ens podem descentrar. La majoria venim de baix i somiem triomfar a l'elit, no volem deixar escapar l'oportunitat. La setmana passada vam tenir una xerrada i tots ho tenim molt clar».

Sobre el partit de Tenerife de dissabte, Bounou considera que «hem de jugar amb els valors i caracteristiques de sempre. Si volem pujar, hem de superar la pressió de partits com aquest, en un camp molt complicat, on hi haurà molta gent a la grada, que pressionarà de valent». El Girona, amb 8 punts de marge sobre els canaris, pot fer saltar la banca si guanya, i amb un empat gairebé també sortiria de l'Heliodoro Rodríguez saltant per un peu. Bounou no vol fer comptes «per evitar que ens descentrem».

Des de l'inici de temporada, el jugador marroquí ha disputat 1.170 minuts, per 1.900 de René Román.