Set partits. Set finals. Aquestes són les jornades que resten el Girona en el seu camí cap a Primera Divisió. Una meta per a la qual té encara un notable avantatge respecte els seus perseguidors que no han sabut, o no han pogut, acostar-s'hi malgrat els moments de debilitat que ha mostrat el conjunt de Pablo Machín l'últim mes i mig. El Girona va abaixar el pistó en encadenar tres derrotes seguides i quan semblava que tornava a agafar aire amb el triomf a Sòria i l'empat a Tenerife, va tornar a encallar-se a Montilivi contra l'UCAM. Tot plegat dibuixa un panorama de neguit en l'entorn blanc-i-vermell malgrat els 7 punts d'avantatge que es disposen respecte al Tenerife i el Getafe.

Aquesta distància, més de dos partits, és prou considerable per encarar el tram final amb calma i més tenint en compte que en la lluita per assegurar el play-off s'hi ha afegit de ple l'Osca i el Valladolid i el Lugo no han dit l'última paraula. Els aragonesos són a només 3 punts del Tenerife i del Getafe i amenacen amb fer caure algun dels quatre equips que han ocupat els llocs de promoció la major part del club (canaris, madrilenys i Oviedo i Cadis). Així ho veu el migcampista del Tenerife Aitor Sanz que reconeix que, objectivament, el conjunt canari és «més a prop de sortir del play-off que no pas de l'ascens directe». El migcampista madrileny no renuncia a res i tot i que veu difícil retallar la distància respecte al Girona però no ho descarta pas. «Personalment ho veig complicat. Són molts punts. Al Girona li està costant però a nosaltres també. En aquests últims partits es nota el cansament, la tensió. Són força punts, però l'esperança mai es perd», assenyala.

Aitor Sanz considera que al duel directe de fa quinze a dies a l'Heliodoro el Tenerife va deixar escapar una bona oportunitat. «Sí i també perquè ens van guanyar l' average. Anímicament per al Girona hauria estat un cop força dur i a nosaltres ens hauria reforçat molt», explica. L'exjugador del Real Unión detalla també que el Girona pot tenir «l'angoixa de tot el que els ha passat els últims anys ara que ho tenen tan a prop».