El cop de puny al cim de la taula que va clavar el Girona ahir a l'Anxo Carro de Lugo va servir per espaventar Getafe i Cadis, que després de les seves victòries de dissabte i d'ahir al migdia a Saragossa (1-2) i Alcorcón (0-2) ja salivaven veient que el Girona podia deixar-se punts a terres gallegues. No va ser així perquè el conjunt de Pablo Machín va respondre a la pressió de la millor manera, amb una victòria solvent. Els tres punts, a més a més, arriben quan els dubtes generats arran de la derrota contra l'UCAM Múrcia dissabte passat a Montilivi tornaven a aparèixer i també amb l'equip minvat per les baixes d'Aday, Coris, Maffeo i Mojica. La victòria a Lugo, doncs, manté els 7 punts d'avantatge respecte al Getafe, tercer, i de 8 sobre el Cadis, quart classificat. A més a més, els blanc-i-vermells amplien la distància a 10 punts amb el Tenerife, el principal perseguidor les últimes jornades i a 12 amb l'Oviedo, que va ser el convidat de pedra a la festa de l'ascens del Llevant. Caldrà veure l'Osca, proper rival dels gironins, què fa avui a El Alcoraz contra el Rayo Vallecano.

Els marcadors de la jornada deixen el Girona una mica més a prop de Primera. De fet, l'objectiu serà una realitat si l'equip és capaç de sumar 11 punts en les 6 jornades que resten per disputar-se, si el Getafe ho guanyés tot. Amb 18 punts en joc, el coixí de 7 punts faria que amb 11 més el Girona fos equip de la màxima categoria. A més a més, cal tenir en compte que els de Machín tenen l' average particular favorable amb els madrilenys. Tot plegat podria fer que, malgrat que sigui poc probable, el Girona pogués celebrar l'ascens d'aquí a dues jornades al Ciutat de València contra el Llevant. Això passaria per guanyar l'Osca i el Llevant i que tant Getafe i Cadis fallessin en els seus dos partits i que Tenerife i Oviedo ensopeguessin en un.

Els rivals del Girona aquestes sis jornades de Lliga que resten per disputar-se no ho posaran gens fàcil, ja que la gran majoria està lluitant o bé per entrar al play-off, com és el cas de l'Osca, o per salvar-se. Així, després de rebre els aragonesos, el Girona visitarà un Llevant que ja està de vacances i rebrà un Alcorcón enfonsat. Després es desplaçarà al Nou Estadi de Tarragona per enfrontar-se a un Nàstic que avui rep el Reus (19.00) situat en posicions de descens i rebrà un Saragossa que tot sembla indicar que ja ho tindrà tot fet. A l'última jornada, el rival serà el Còrdova al Nuevo Arcángel, que ahir va perdre una bona oportunitat de respirar tranquil empatant amb el Mirandés (1-1).