Tot futbolista somia, algun dia, jugar a la màxima categoria del seu país. També Fran Sandaza, qui tot i viure un munt d'experiències al llarg de la seva carrera, algunes a l'estranger, als seus 32 anys no ha debutat a Primera. El toledà, davanter del Girona, ho veu cada cop més a prop i creu que si finalment ho aconsegueix, això serà cosa del destí. O del karma (el que es genera com a conseqüència dels fets que duu a terme una persona) , com ell mateix ho reconeixia en una entrevista publicada ahir pel diari The Scootish Sun.

Encara té en ment l'«amarga» experiència i la situació «terrible» que va viure el 2013 a Escòcia. Havia aterrat al Glasgow Rangers uns mesos abans, tot just quan s'havia refundat. Allà no només va patir una lesió al pòmul, sinó que va ser acomiadat per culpa d'una broma telefònica que li va costar molt cara. «Vaig rebre un tracte terrible per part de tothom. Ningú va sortir a defensar-me i vaig marxar per la porta del darrere. Em van haver de pagar perquè tenia un contracte per quatre temporades, però no es pot tractar així un futbolista. Es va demostrar que els propietaris no en tenien ni idea de futbol», rememorava Sandaza, qui tot i no voler cap mena de «venjança» cap a totes les persones que ell considera que van ser injustes amb ell, aprofitava l'entrevista per recordar-los que ara el vent bufa més al seu favor. «A totes aquelles persones que han estat dient coses dolentes de mi els diria que miressin on soc ara. Això és el karma. No et pots portar així amb un ésser humà», deia.

Ho deia l'atacant fent referència al bon moment que viu el Girona, molt a prop de pujar a Primera. Quelcom que Sandaza està esperant amb els braços oberts. «Per fi puc tenir l'oportunitat de jugar a la que considero la millor lliga del món. Seria fantàstic. Mai ho he pogut fer i seria increïble per a mi, que ja tinc 32 anys. Tota la meva vida he lluitat per arribar a aquesta etapa de la meva vida. I crec que m'ho mereixo després del que he viscut al llarg de la meva carrera».